Review: How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization


How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization
How Soccer Explains the World: An Unlikely Theory of Globalization by Franklin Foer

My rating: 4 of 5 stars





Str. 40- zdi se, da nihče ne sovraži tako, kot zna sovražiti sosed soseda.

str. 46- čustva nogometnih navijačev se prav rado karikira. Te ljudi se pogosto uporablja kot cepce, ki jih vodijo za nos hujskaški politiki, žene pa jih sovraštvo, ki izvira iz nevednosti, nezadovoljstva z lastnim gmotnim položajem ali zgolj iz občutka manjvrednosti.

Str. 117- Pele je leta 2001 izjavil, da se je v Ameriki naučil, da "z družinskimi člani ne moreš sklepati uspešnih poslov. Ne moreš nekoga imenovati za predsednika družbe samo zato, ker je bratov prijatelj. Na to mesto MORAŠ POSTAVITI NAJSPOSOBNEJSEGA ČLOVEKA. Posel je posel. Tu čustva nimajo kaj iskati."

Str. 229- nogomet je v sodobnem svetu veliko več kot igra - merilo absolutnega prestiža, kooperativnih in integrativnih sposobnosti, izjemen posel, največji spektakel, religija ...., za uspeh pa je vanj potrebno vložiti vse najboljše nacionalne potenciale ter jih oplemenititi z mednarodno komponento. ZA TAK POSEL SO POTREBNI VRHUNSKI MANAGERJI IN STROKOVNJAKI, VSEKAKOR PA V NJEM NE MORE BITI PROSTORA ZA V NAŠIH KLUBIH PREVLADUJOČE KURJE TATOVE.




View all my reviews