Review: Neznosna lahkost bivanja

Neznosna lahkost bivanja Neznosna lahkost bivanja by Milan Kundera
My rating: 5 of 5 stars




Str. 35~ Pri praktičnih vajah iz fizike lahko katerikoli dijak s preizkusom preveri točnost neke znanstvene hipoteze. Človek pa, ki ima eno samo življenje, NIMA nikakršne možnosti, da bi s preizkusom preveril hipotezo, zato se ne more nikoli prepričati, ali je ravnal prav ali ne, ko je šel za glasom čustva.

Str. 78- Kdor se znajde v tujini, se počuti kot vrvohodec v praznem prostoru visoko nad zemljo, brez varovalne mreže, ki jo pod njim razpenja  domača dežela, v kateri ima družino, sodelavce in prijatelje in kjer se brez težav sporazumeva v jeziku, ki ga obvladuje že od malega.

Str. 170- Tisti, ki menijo, da so komunistični režimi srednje Evrope zgolj proizvodi zakrknjenih zločincev, ostaja prikrita neka temeljna resnica: ZLOČINSKIH  REŽIMOV NISO USTVARILI ZLOČINCI, PAČ PA ZANESENJAKI, KI SO BILI PREPRIČANI, DA SO ODKRILI EDINO PRAVO POT V RAJ. Nadvse hrabro so branili to pot in pri tem POBILI NEMALO LJUDI. Pozneje je postalo jasno kot beli dan, DA RAJA NI IN DA SO BILI POTEMTAKEM ZANESENJAKI PRAVZAPRAV MORILCI!







View all my reviews