Review: Če boste molčali, bodo kamni govorili

Če boste molčali, bodo kamni govorili Če boste molčali, bodo kamni govorili by Anton Komat
My rating: 5 of 5 stars




Str. 1- Nihče ni odnesel cele kože, ne poraženci, ki so videli uničenje svojega sveta, ne zmagovalci, ki niso nikoli v celoti uresničili svojih stremljenj. Oboji so morali graditi nov svet na skupnih ruševinah (Carlo Fuentes).
To so naši predniki že doživeli, po padcu rimskega imperija, ko je svet za več stoletij potonil v čas brez zgodovine, v dobo teme. Preteklost ni pozabila na nas.

Str. 9- Če vas moje besede ne bodo prepričale o dejstvih, vas bodo dejstva prepričala o pravilnosti mojih besed, ki jih boste brali v tej knjigi. Vse gorje na svetu se zgodi, ko ljudje nasedajo NORCEM v kravatah, uniformah, talarjih in turbanih in se bojujejo za njihove interese. Izgubiti prihodnost ni isto, kot izgubiti volitve ali nekaj točk na borzi. Le ljudje lahko izgubimo prihodnost, oblastniki pridejo in izginejo, mi pa ostajamo in živimo zgodovino, ne pa mogočniki s svojo heraldično perutnino orlov in sokolov ter zverinjaki levov in panterjev. […] Mislijo, da bo 99% v nedogled prenašalo 1% manjšino globalnega semnja ničevnosti? Ničevnost, ki vse ljudi prek uničevanja popelje v samouničenje.
Do kdaj bomo samo sebi vlačili les na grmado, na kateri bomo zgoreli? MORAMO SE NAUČITI ŽIVETI V SOŽITJU Z NARAVO IN SKUPAJ KOT BRATJE, ALI PA BOMO SKUPAJ IZUMRLI KOT PONERSREČEN POSKUS EVOLUCIJE. Da, bratstvo. Edino, kar nam je preostalo od gesel francoske revolucije, svobodo nam je uničil kapitalizem, enakost komunizem. Ostalo nam je le še bratstvo.


View all my reviews