Review: Amoris Laetitia: Apostolic Exhortation on the Family

Amoris Laetitia: Apostolic Exhortation on the Family Amoris Laetitia: Apostolic Exhortation on the Family by Pope Francis
My rating: 4 of 5 stars










Str. 62/63 - Ljubezen nas vodi k iskrenemu SPREJEMANJU VSAKEGA ČLOVEKA, tako da priznamo njegovo pravico do SREČE. Tega človeka ljubim, ga gledam z očmi Boga Očeta, ki nam daje "vsega obilo za uživanje" (1 Tim 6,17), in tako v svoji notranjosti sprejemam, da se lahko veseli lepega trenutka. Prav ta lastnost LJUBEZNI me vodi k temu, da zavrnem KRIVICO in se NE SPRIJAZNIM, da nekateri živijo v preobilju, medtem ko drugi nimajo ničesar; ali ki me spodbuja k prizadevanju, da morejo tudi izločeni iz družbe doživeti vsaj MALO VESELJA. TODA TO NI ZAVIST, TEMVEČ ZAHTEVA PO PRAVIČNOSTI.

Str.67- Toda dan v družini se ne sme nikoli končati, ne da bi dosegli notranji mir. Notranji ODZIV na jezo, ki nam jo povzročajo drugi, bi moral biti predvsem ta, da v srcu drugega blagoslavljamo, mu želimo dobro in Boga prosimo, da ga reši in ozdravi [....].

Str. 200- Vsi smo poklicani, da v sebi vzdržujemo živo stremljenje po nečem, kar presega nas same in naše omejitve; vsaka družina mora živeti s to STALNO SPODBUDO. Pojdimo kot družina naprej, ostanimo na poti! Obljubljene so nam še večje stvari. Ne obupujmo zaradi svojih omejitev, a se tudi ne odpovedujmo prizadevanju za polnost ljubezni in communio, ki nam je OBLJUBLJENA.

View all my reviews