Review: Razmislek v času recesije

Razmislek v času recesije Razmislek v času recesije by Stanko Štrajn
My rating: 4 of 5 stars




Str. 13- [...] ali kdo resnico res želi ugotoviti in če jo že ugotovi, ali jo tudi želi upoštevati in svoje ravnanje uskladiti po tem, kadar je dobro in prav, ne pa po tem, kaj je zanj koristno, kaj je njegov privatni interes v primerjavi z dobrim za vse ali vsaj za večino. Prav odgovor na to vprašanje nam pove, koliko je kdo intelektualno pošten, koliko so njegova razmišljanja usmerjena k resnici, oziroma koliko je resnico pripravljen poteptati zaradi svojih pritlehnih interesov in želje po bogatenju na račun zlorab in izkoriščanja DRUGIH LJUDI.


Str. 93- Jack London (v delu Ljudje na dnu) ne le da prikaže revščino v civiliziranem svetu, temveč nam daje tudi odgovor, zakaj v civilizaciji globalnega kapitalizma kljub povečanju proizvodne moči povprečnega človeka tudi ni izboljšanja življenja povprečnega človeka. RAZLOG JE ENOSTAVNO SLABA UPRAVA.


Str. 249- Naj tudi parafriziram Johns Dona (glej Hemingeayev roman Komu zvoni): NE POŠILJAJ IZPRAŠEVATI, KOMU ZVON ZVONI; ZVONI TEBI. Torej ne pošiljaj spraševat, komu se zapira meja. ZAPIRA SE TEBI. In ne sprašuj, koga ropa elita neoliberalnega kapitalizma v spregi s pokvarjeno oblastjo in z žegnom svete rimskokatoliške cerkve, KAJTI ROPA TEBE. Morali bi dodati še: ROPA TVOJE OTROKE IN OTROKE OTROK. 

View all my reviews