Review: Mednarodni Odnosi: Imperializem, Meddr Avni Sporazumi, Mednarodna Trgovina, Mednarodne Organizacije, Mednarodni Standardi, Mednarodno Pravo

Mednarodni Odnosi: Imperializem, Meddr Avni Sporazumi, Mednarodna Trgovina, Mednarodne Organizacije, Mednarodni Standardi, Mednarodno Pravo Mednarodni Odnosi: Imperializem, Meddr Avni Sporazumi, Mednarodna Trgovina, Mednarodne Organizacije, Mednarodni Standardi, Mednarodno Pravo by Vir Wikipedia
My rating: 0 of 5 stars

​Str. 1- obstaja utemeljeno mnenje, da je znanost o mednarodnih odnosih v določeni meri tudi že znanost o preživetju človeštva.

Str. 5- 'Quantula scientia regitur mundus', 'Kako malo modrosti je potrebno, da se vlada svetu,' so vzklikali naši daljni predniki. Toda dejstva, ki nam jih ponuja zgodovina, so jih postavila na laž. ... M. Luthera Kinga, namreč "da so sredstva, s katerimi živimo, presegla cilje, za katere živimo. Naša znanstvena moč je presegla našo duhovno moč. Vodimo rakete, toda zavajamo ljudje."

Str. 23- medtem ko jo za Hobbesa vojna normalno stanje, kar je posledica tega, da se države odločajo zanjo vedno tedaj, ko sodijo, da bi mogle tako uresničiti svoje interese. . . . Z Machiavelijem in Heglom, namreč da pravna in moralna načela, čeprav obstajajo, ne morejo omejevati držav v njihovih razmerjih.

View all my reviews