Review: The Field

The Field
My rating: 0 of 5 stars






McTaggart Lynn, v knjigu Polje: po sledeh nevidnih sil v vesolju, na strani 11, piše

»Ali res ves svet, od najdrobnejših elementarnih delcev pa vse do galaksij, vibrira v skrivnostnem kvantnem polju neizmerne energije, ki jih s to energijo napaja, tako rekoč iz čiste praznine, iz kvantnega vakuma.«

Na strani 19 pa

»Na najbolj elementarni ravni človek ni kemična reakcija, temveč energijski naboj.«

McTaggart Lynn v svoji knjigi "Polje: Po Sledeh Nevidnih Sil v Vesolju" razgrinja osupljive koncepte o kvantnem polju, energiji in človekovem bistvu. Njegova razmišljanja nas vabijo na potovanje v svet, kjer najmanjši elementarni delci in največje galaksije niso ločeni entiteti, temveč so vsi del enega skrivnostnega kvantnega polja energije. To polje, po Lynnovi predstavi, napolnjuje celotno vesolje in vse v njem, od nevidnih subatomskih delcev do ogromnih kozmičnih struktur. V tem blogu se bomo poglobili v nekatere ključne koncepte, ki jih avtor predstavlja v svoji knjigi.

Kvantno polje in njegova neizmerna energija: Po Lynnovi razlagi je kvantno polje nekakšen osnovni gradnik vesolja. To polje vibrira z neizmerno energijo, ki napaja vse, kar obstaja. V nekem smislu je to polje vir vse energije, ki je prisotna v vesolju, in izvira iz tega, kar bi lahko poimenovali "kvantni vakuum" – skrivnostna čista praznina, ki ni pravzaprav prazna. Koncept kvantnega polja je pomemben v sodobni fiziki in ima številne aplikacije v razumevanju delovanja vesolja na najmanjših ravneh.

Človek kot energijski naboj: Lynn gre še korak dlje in trdi, da tudi na najbolj osnovni ravni človek ni zgolj kemična reakcija, temveč energijski naboj. To se nanaša na idejo, da smo kot ljudje povezani s tem univerzalnim kvantnim poljem in da naša eksistenca ni omejena zgolj na fizične in kemične procese. To poudarja pomen razumevanja človekove energije, čustev, in kako so ti vidiki povezani z večjim vesoljem.

Lynnova knjiga nas spodbuja k razmišljanju o globokih vprašanjih o našem mestu v vesolju. Kaj pomeni biti del tega skrivnostnega kvantnega polja? Kako je naša energija povezana z energijo vesolja? Te koncepte lahko uporabimo za raziskovanje lastnega notranjega življenja in našega vpliva na svet okoli sebe.

Najpomembnejša lekcija iz knjige "Polje" McTaggarta Lynna je ta, da je vesolje mnogo bolj zapleteno in povezano, kot si pogosto predstavljamo. Kvantno polje nam ponuja vpogled v to, kako vsi elementi vesolja sodelujejo in vibrirajo v harmoniji, vključno z nami samimi. Ta koncept nam lahko pomaga bolje razumeti naše mesto v vesolju in vpliv, ki ga imamo na svet okoli nas.

Oglejte si Lynnovo knjigo, če želite še bolj poglobljeno raziskati te koncepte, in se prepustite miselnemu potovanju v svet kvantne fizike in energije.