Prebrane knjige_23

Goodreads | 11 Managementsünden, die Sie vermeiden sollten. Wie Führungskräfte sich um Karriere, Verstand, Ehepartner und Spaß bringen by Klaus Schuster - Reviews, Discussion, Bookclubs, Lists


Avtor: Klaus Schuster; Naslov: 11 menedžerskih grehov, ki bi se jim morali izogniti : kako se vodilni kadri spravijo ob kariero, razum, zakonskega partnerja in veselje
str. 57- za šefa, ki pozna in upošteva potrebe svojih zaposlenih, gredo ti skozi ogenj in ostanejo pri njem, ne glede na to, kaj se zgodi.

str. 85: ne vem, ali se da zaposlene motivirati. veliko bi pridobili že, če bi jih moji vodstveni kadri končno nehali demotivirati.

str. 89: sodelavcev nič ne motivira bolj kot to, da smejo odpreti usta.

str. 155: preden se dovolite skorumpirati ali sami skorumpirate druge, si naredite bilanco. izračun + in -.

str. 158: korupcija je nalezljiva in riba smrdi pri glavi. če se okoriščajo 'tisti zgoraj', se začnejo tudi 'tisti spodaj'. tako uničimo podjetje.

 Avtor: DIDEROT, DenisNaslov: D'Alembertove sanje in drui filozofski spisi.



str. 78: ..da se samostanski duh ohranja, ker se samostan obnavlja postopoma, ko vanj vstopi nov menih, ga sprejme stotina starih, ki ga pripravijo, da začne misliti in čutiti kot oni. Če na čebela odleti, v gruči jo nadomesti druga, ki je kmalu na tekočem.



_____________________________________

Prisrčen pozdrav / Best regards,
Danijel Brestovac, uni. dipl. org. | W: www.daki-si.com; | Povežite se z menoj: