Demonski krog vodenja













Demonski krog vodenja
Poznate demonski krog vodenja?
O demonskem krogu vodenja govorimo, ko se prične v podjetju ali organizaciji proces, pri katerem vodja na podrejene zaradi njihove neustrezne produktivnosti povečuje pritisk in kritiko. Čeprav ima vodja namero, da bi naj pritisk in kritika izboljšala učinkovitost, se to ne zgodi. Zgodi se ravno nasprotno, učinkovitost se zaradi negativnih čustvenih stanj pri podrejenih samo še poveča. In zgodba z neučinkovitostjo se skozi naslednje kroge samo še stopnjuje.
Rešitev seveda obstaja. Proces demonskega kroga vodenja se lahko preoblikuje in spremeni, ko se vodja nauči drugačnih oblik odzivanja in ko pritisk ter kritiko spremeni v motivacijo.
Na spodnjem prikazu lahko vidite s katerimi kompetencami vodje se zgodi ta transformacija, ko se pritisk spremeni v motivacijo.
Uspešnost podjetja je dokazano povezana z načinom vodenja in s tem kakšno je obnašanje vodij. Pri tem ni nobenih čudežev ali bližnjic. Zelo učinkoviti in uspešni vodje so tisti, ki se poleg strokovnega usposabljanja na svojem področju dela, usposabljajo tudi na področju vodstvenih in komunikacijsko-motivacijskih veščin.
POVABILO!!!
Vas ali vaše vodje vabimo na naš 18 urni trening TRANSFORMACIJKEGA VODENJA, ki bo potekal v Celju.
Lokacija: hotel FARAON Ljubljanska cesta 39, Celje
Termini:
· Četrtek 07. april 2011 od 8:30 do 14:30
· Četrtek 14. april 2011 od 8:30 do 14:30
· Četrtek 21. april 2011 od 8:30 do 14:30
Nagrada za hitro prijavo: Za hitre prijave, do 26. marca 2011 vam bomo podarili knjigo POSTANI NAJBOLJŠI VODJA, katere vrednost je 28 EUR. Knjiga je odličen priročnik za transformacijski način vodenja. Pokličite na 051 362 153 ali pišite na marjan@vodja.net .
Lp. Marjan Račnik, poslovni trener in coach
P.S. Trening TRANSFORMACIJSKO VODENJE je primeren za vodje, ki že delajo na sebi, se udeležujejo izobraževanj, berejo knjige, kot tudi za tiste, ki do sedaj tega še niso počeli.
P.P.S. Vredno je izboljševati vodstvene kompetence. Tako kot npr. pri vožnji dirkalnega avtomobila na zmago vpliva znanje in spretnost voznika, to velja tudi za vodenje procesov v vaši organizaciji. Prijavite se na trening. Pišite na marjan@vodja.net ali pokličite 051 362 153.
vodja.si-LOGO_OK Maja K.
VODJA.SI, treningi vodstvenih veščin
Marjan Račnik s.p.
Cesta XIV. divizije 27
3220 Štore
GSM 051 362 153
Fax: 059 972 796



______________________________________________________
Prisrčen pozdrav / Best regards,
Danijel Brestovac, uni. dipl. org. |  W: www.daki-si.com|  Povežite se z menoj: