Prebrane knjige_32

Kako do uspeha (http://www.goodreads.com/book/show/1256074.The_Eureka_Principle)

Str. 12- da bi postali vodilni na svojem področju, morate biti sposobni zaznati, kaj se bo zgodilo, še preden se v resnici zgodi.

Str. 16- večina novih idej se je začela z osamljenim vzklikom, komaj slišnim v hrupu norčevanja in posmehovanja, vse dokler ta vzklik mi postal bučanje glasov vse številnejših ljudi, li po končno spoznali, za kaj se osamljeni posameznik zavzema.

Str. 24- kratkoročno lahko dosežemo navidezen uspeh s hitrimi popravki, dolgoročno pa zakon narave ureja vsa področja našega življenja.... Živimo v podobni družbi, ki se nagiba k ubiranju bližnjic. Kakovosti življenja pa ne moremo doseči po bližnjici.

Str. 25- poštenost sama je poganjek razvoja značaja - ne morete se pretvarjati, da sve pošteni. Dolgoročno vas bodo razkrinkali.

Str. 28- jo nekdanje ozračje napetosti, ki je izvirajo iz skritih namenov, ostrih odzivov in politikantskih odnosov, zamenja ozračje zaupanja in sinergije, se bodo množije tudi inovacije, potrebne za trajno rast.

Str. 32- najboljše delo je opravljeno, jo pozabite na svoje gledišče: manj ko se pretvarjate, boljši ste.

Str. 39- najsi bo doma ali v službi, uspešen izid je odvisen od uspešenega sodelovanja med ljudmi.

Str. 54/55- zidove gradite izobrazba in okolje, toda najmočnejše postavi samoizobraževanje..... Preden sve sposobni ocenjevati druge, morate oceniti sebe....pri tem vprašanju sem jih prosil, naj odgovorijo, kot jim veleva vest in srce in razum. Vprašanje je bilo: "ali menite, da bi morali, preden lahko ocenjujete druge ali presojate njihov značaj, oceniti sebe glede na svoje misli in dejanje?". Vsi po se strinjali in priznali, da bi pravi voditelj močno povečal svojo učinkovitost pri odnosih z osebjem, če bi takšno postajo ustaljeno.

Str. 59- z drugimi bomo temo ravnali natanko tako, kot ravnamo s seboj, je da se tega redko zavedamo.

Str. 65- pa vendar se vodilni v podjetjih pri ocenjevanju zaposlenih iz dneva v dan posvečajo napakam in zapravljajo čas z najslabšimi delavci. Ker mislijo, da bodo najboljši že sami poskrbeli zase. In še tistih 20% svojega časa, li manekilo njim, ponavadi porabijo za to, da jim jemljejo voljo do dela s poudarjanjem, kaj delajo narobe. ZAKAJ? Ker je ura paradigma ocenjevanja namenjena odstranjevanju slabosti, ne pa preprosto samo njijovemu urejanju.

Str. 79- več se sporoči v trenutku, preden spregovorite, lov v desetih trenutkih po tem.

Str. 81- iščite, da bi razumeli. Govorite, da vas bodo razumeli.

Str. 114- naše misli po zgradile svet, v katerem živimo, a večino časa omejujemo svoj razum z zaskrbljenostjo, kaj naj bi delali, ali z občutkom krivde zaradi tega, kar bi morali delati. Zakaj to počnemo?

Str. 115- če bi zbrali ves denar na svetu in ga enakopravno razdelili med ure ljudi, ne bi trajalo dolgo, da bi peščica ustvarjalnih ljudi spet postala premožna, preostala večina pa bi se vrnila v revščino. Odgovor za to leži v načinu, kako ljudje razmišljajo.... Vrh se lahko sodimo enakopravni, z enakimi sposobnostmi, toda je zelo redki med nami jih uporabijo v dober namen.

Str. 120- ob primerjanju se počutite bodisi večvredne ali manjvredne - nanje je izraz vašega ega, vašega omejenega razmišljanja.

Str. 125- čeprav naj bi voditeljsto sproščalo sposobnosti drugih in zagotavljalo usmeritev, je ustaljena paradigma ta, da mora voditelj, v obliki managerja, izvajati nadzor in vodenje.

Str. 128- samo tisti posamezniki, ki dobesedno 'delajo, kar govorijo', bodo kot voditelji omogočili to razumevanje s svojim učinkovitim sporočanjem.

Str. 136- kadar se organizacija duši, pomeni, da podpora vodstva ne pride do zaposlenih in da želje zaposlenih ne pridejo do vodstva.



______________________________________________________
Prisrčen pozdrav / Best regards,

Danijel Brestovac, uni. dipl. org. | W: www.daki-si.comwww.danijel-brestovac.si Povežite se z menoj: