Preskoči na glavno vsebino

Simbioza 2013


Slike vse povedo. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Z obeh strani. Sam se opazoval, kako se roke tresejo in kako so »nerodni« in ob enem sem se spomnil, kako so starejši učili nas in so se nam tudi roke tresle.

Zakaj sem se prijavil? Ker sem hotel doprinesti k skupnosti v kateri živim in dobrim ljudem, ki so me toplo sprejeli, ko sem se priženil v te prelepe kraje.

Želim si, da bi jim lahko še več dal, vendar tudi to je bilo veliko v zelo omejenem času. Sedaj bodo morali sami raziskovati računalnik in internet ter se učiti, tako kot smo se mi učili. Meni je to sestavni del življenja, drugim, predvsem starejšim, pa zelo naporno in stresno obdobje, saj še malo, pa bodo »nepismeni« za nas čas. Ob enem bi želel izreči podporo organizatorju in vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki smo dali svoj čas in energijo v predavanje.

Prvi dan sem imel tremo. Nikakor mi ni uspelo povezati predavanje v neko celoto, vendar sem že drugi in vsak naslednji dan, bil bolj in bolj samozavesten. Lahko sem opazoval izkušene ljudi, ki so »nas« vzgojili v posameznike, ki se danes kažemo svetu in so lahko upravičeno ponosni na svoje delo in vzgojo. Kot smo mi »mladi« lahko ponosni, da smo vam predali košček znanja o računalnikih.

Zame so vsi udeleženci zmagovalci, saj so pokazali več »korajže«, kot mnogi drugi, ki so ostali doma.

Na koncu sem se jim zahvalim s posebni elektronskim sporočilom, ki ga prilagam v celoti:

Spoštovani!

Resnično se mi je v čast, da sem vas lahko vsaj malo "podučil" o osnovah računalništva. Čeprav mislim, da smo se vsi nekaj naučili, kot je, da absolutne varnosti na internetu ni, da se učimo na napakah in da ne smemo odnehati in se ustrašiti.

Slike so objavljene na facebooku. Prilagam vam povezavo http://goo.gl/KvLLPY. Če bi kdo želel CD, naj mi sporoči ali na elektronski naslov ali na telefonsko številko - 040185969 in vam ga dostavim.

Če še kdo ni izpolnil ankete, jo najdete na spletni povezavi https://www.1ka.si/a/31509.

Če bi mi radi karkoli sporočili glede Simbioze, sem odprt za vsa vprašanja, pohvale, graje in pripombe.

Želim vam obilo sreče in znanja na internetu.

Srečno in morda se zopet vidimo naslednje leto.


Več o projektu Simbioza si lahko preberete na spletnem naslovu http://www.simbioza.eu/sl/2013/ in vse slike si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/KvLLPY.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…