Simbioza 2013


Slike vse povedo. Bilo je zelo zanimivo in poučno. Z obeh strani. Sam se opazoval, kako se roke tresejo in kako so »nerodni« in ob enem sem se spomnil, kako so starejši učili nas in so se nam tudi roke tresle.

Zakaj sem se prijavil? Ker sem hotel doprinesti k skupnosti v kateri živim in dobrim ljudem, ki so me toplo sprejeli, ko sem se priženil v te prelepe kraje.

Želim si, da bi jim lahko še več dal, vendar tudi to je bilo veliko v zelo omejenem času. Sedaj bodo morali sami raziskovati računalnik in internet ter se učiti, tako kot smo se mi učili. Meni je to sestavni del življenja, drugim, predvsem starejšim, pa zelo naporno in stresno obdobje, saj še malo, pa bodo »nepismeni« za nas čas. Ob enem bi želel izreči podporo organizatorju in vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki smo dali svoj čas in energijo v predavanje.

Prvi dan sem imel tremo. Nikakor mi ni uspelo povezati predavanje v neko celoto, vendar sem že drugi in vsak naslednji dan, bil bolj in bolj samozavesten. Lahko sem opazoval izkušene ljudi, ki so »nas« vzgojili v posameznike, ki se danes kažemo svetu in so lahko upravičeno ponosni na svoje delo in vzgojo. Kot smo mi »mladi« lahko ponosni, da smo vam predali košček znanja o računalnikih.

Zame so vsi udeleženci zmagovalci, saj so pokazali več »korajže«, kot mnogi drugi, ki so ostali doma.

Na koncu sem se jim zahvalim s posebni elektronskim sporočilom, ki ga prilagam v celoti:

Spoštovani!

Resnično se mi je v čast, da sem vas lahko vsaj malo "podučil" o osnovah računalništva. Čeprav mislim, da smo se vsi nekaj naučili, kot je, da absolutne varnosti na internetu ni, da se učimo na napakah in da ne smemo odnehati in se ustrašiti.

Slike so objavljene na facebooku. Prilagam vam povezavo http://goo.gl/KvLLPY. Če bi kdo želel CD, naj mi sporoči ali na elektronski naslov ali na telefonsko številko - 040185969 in vam ga dostavim.

Če še kdo ni izpolnil ankete, jo najdete na spletni povezavi https://www.1ka.si/a/31509.

Če bi mi radi karkoli sporočili glede Simbioze, sem odprt za vsa vprašanja, pohvale, graje in pripombe.

Želim vam obilo sreče in znanja na internetu.

Srečno in morda se zopet vidimo naslednje leto.


Več o projektu Simbioza si lahko preberete na spletnem naslovu http://www.simbioza.eu/sl/2013/ in vse slike si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/KvLLPY.