Preskoči na glavno vsebino

Prebral: moj otrok po moje

Str. 25- da se otresemo vseh morebitnih negativnih predstav o sebi in otroku, da boste kluba morebitnemu trenutnemu vedenju razmišljali vzpodbudno in imeli pozitivno mnenje o vajinem odnosu.

Str. 27- vas odziv na otrokovo vedenje se imenuje podkrepitev; to pomeni, da s tem, ko nezaželenemu vedenju posvečate velikansko pozornost, dosegate samo to, da se bo bolj verjetno ponovilo, saj ste otroku pokazali, da je to najučinkovitejši način, da pritegne vašo pozornost.

Str. 48- vaš malček se vede kot malček, ker tudi je malček. Njegovo vedenjed se vam zdi problematično zato (pa ne zamerite, če bom direktna), ker ste zgrešili eno ali več stvari.

Str. 50-51- če se strah kopiči in se izzivi starševstva postopoma večajo, da jim nismo kos, prestopimo v način "boja ali bega" in bodisi kričimo na otroka ali pa se mu odmaknemo. Če svoj strah projiciramo nanj, se bo zaradi tega počutil ogroženega ali napetega. Ker bo frustriran, napet ali prestrašen, se bo tako kot mi odzval z "bojem ali begom". Tako dobite agresivnega otroka ali takega, ki se hitro ujezi ali raztogoti (odziv boja).

Str. 60- otroci so pogosto pravi mali barometer in pomembno je vedeti, da njihovo vedenje včasih odsev hujših težav v družini.

Str. 106- ne pozabite, da učenje traja nekaj časa in da boste pri tem, ko slušate otroka priučiti kateregakoli novega vedenja, velikokrat opazili, da se bo najprej vedel slabše, šele potem se bo vedenje opazno izboljšalo. Zapomnite si to in ne vrzite puške v koruzo.

Str. 143- vas bom prosila, da se prav iskreno zazrete vase in premislite o tem, kako vaše čustveno in psihološko stanje vpliva na vzgojo otroka.

Str. 144- da bi zaupali v svojo vzgojo zdaj in dolgoročno, morate biti dovolj pogumni, da se zazrete vase in se vprašate, kako vaša čustva in duševnost vplivajo na otroka in njegovo vedenje.

Str. 150- bodite pripravljeni, da se poglobite onkraj otrokovega vedenja, in razmislite, kaj vam kaže, da bi se utegnilo dogajati drugje v napetih in čustvenih odnosih znotraj ožje ali širše družine.

Str. 156- življenje ni to, da skušamo vse narediti pravilno in živimo brez težav v brezhibnih, brezmadežnih razmerah. Vsi smo produkt svoje preteklosti - je učenje iz nje, učenje, kako živeti z njo in kako se oddaljiti od nje, in nič ne zahteva tega od nas bolje, kot to, da imamo otroke.
~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com

Sent @nokia

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…