Privlačnost mas oz. energij (Berem: Vesolje v orehovi lupini)

Morda je to splošno znana teza ali resnica, morda vsi to vemo, vendar sem danes dojel sledeče:
če je Einstein dojel, da prostor in čas nista ravni površini, ampak se ukrivlja glede na premikanje mase oz. energije objekta in s tem privlači v svoj prostor druge predmete, je potemtakem enako pri ljudeh. Če mi hodimo skozi čas in prostor in naša energija ukrivlja čas in prostor, s tem ustvarjamo neke vrste vdolblino v tem "kvantnem prostoru" (ta izraz mi je pač prišel na misel). Kar pomeni, da drugi ljudje, ki gredo mimo nas in glede na našo (oz. vzajemno privlačnost?) privlačnost, lahko odkorakajo mimo nas ali pa se znajdejo v tem našem ukrivljenem kvantnem prostoru. Koliko časa ostanejo, kaj jih je privleklo, zakaj in kaj pustijo na nam, so vprašanja, ki se porajajo. In če to vsi vemo, kako potem se vedno dogajajo razne nevšečnosti z drugi ljudmi?

Če pustijo pozitivne konotacije pri nas, je to zelo dobrodošlo, vendar v nasprotnem primeru, smo bogati za zelo negativno izkušnjo. In če smo, kaj je njih naredilo take? In kaj je nas naredilo take, da smo to privlekli nase?

Zaradi pomanjkanja znanja in nezmožnosti razumljivega izražanja, bom zaenkrat končal. Vendar še ni konec. Koliko me še čaka nejasnosti v tem kristalno jasnem "svetu" ali morda bolje rečeno v matrici svetov. Saj kot je dr. Dyer povzel perzijskega pesnika Rumija, ki je zapisal: "Your are not a drop in a ocean, your are ocean in a drop".

In kaj če, da zaključim, je ves ta prostor med nami, ki so mu rekli včasih eter, v bistvu znanje ali informacije, ki potujejo paralelno z nami v času in prostoru. Samo da ga mi ne znano "pobrati". Kot je rekel Badden, da smo izgubili pristno sposobnost pobiranja znanja, ki so ga v zgodovini redki pokazali, da zmorejo. Mene je moj ata učil, da denar leži na cesti, samo pobrati ga moraš. Kaj če se to nanaša na znanje? Denar je produkt našega ega, da te lažje "drži" dol oz. da te lažje drži vklenjenega v spletkah vsakdanja, ki je naš produkt. Kaj če je znanja dovolj, samo pobrati ga moramo? In s tem potem lahko preidemo v novi svet, v novo zavest, kot je to napisal Eckhart Tolle.

Slike:
1 slika1: Analogija z gumijasto ponjavo (Hawkins, 2002, str. 33)
2 slika 2: Kvantni prostor in naše energijsko polje. (lastni vir)

Viri:
1 Dyer, W. Posnetek z youtube. 2013.
2 Hawkins, S. W. The universe in a Nutshell. Tržič: Učila international, 2002.
3 Tolle, E. Nova zemlja.
~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com

Sent @nokia