Preskoči na glavno vsebino

Današnji seminar - #Aminasana - 23.11.2015

Vir: https://goo.gl/kkTxqY
Zgodba o #Arhimed in kralj #Hierion2. Hieron ima problem.

Ali je zlata krona? Problem #ega. Podvomil o resnici. Vedno dvomite o resnici. Ali je krona zlata. Zato je poklical Arhimeda. Imam potrebo in imam vprašanje. Um ne loči te stvari. Če sem slabo mislil... Diametralno različni odgovor. Vsak svoj kaj ima svoj zato.

Hieron je vedel, da svojim podanikom ne sme verjeti. Morda je to test. Ali je še vedno šarp.... Kaj je cilj? Zakaj naj bi ga dosegli Kdo je odgovoren za dosega cilja Kako s katerimi dejavnostmi ga lahko dosežemo Le ga je potrebno realizirati Kdaj naj realizacijo izvedemo Koliko me bo to stalo Najmanj kaj je potrebno zapisati, KAJ JE CILJ. Gre preko senzorjev ven in noter. Iz našega RAMA preko roke gre v realizacijo....

Arhimed: Krono je gledal in je vedel, da jo ne sme pokvariti. Če ne bo prepričljiv, ga bo Hieron odstavil. Moramo se tudi motivirati. Kako proti do energije? Sprehod. Ko pridete do točke, tega ne znam rešiti, pomeni, da vprašanje ni pravilno postavljeno. (Imeti obveščevalno mrežo!!!!!!! Ni napake, samo drago šolnino sem si plačal. DO NOVIH IDEJ - VSRKAVAM IZ OKOLJA, TAKO DA SO ODPRTI ZA RAZLIČNE MOŽNOSTI NAČINE MIŠLJENJA. IZ MOŽGANOV DOBIMO VEČ, KER VEČ VANJ VLAGAMO. IDEJE NE PRODUCIRAJO, AMPAK IDEJE UJAMEJO. VSE OKOLI NAS SO. (Ata je govoril, denar je vsepovsod okoli nas,samo pobrati ga moraš znati ). Metode iskanja rešitev - kombinacija inutivnih in sistmaticnih metod - SINEKTIKA IN HEURESTIKA.

Beri knjige - Brian Tracy ~ Pot do uspeha)

Kaj je pravo vprašanje? Ustvarjalni proces (PrepRacija, inkubacija, iluminacija, verifikacija) Pomembno je prepoznati svoja čutila. Svoje senzorje. Imamo hologramski zapis v glavi. Zeland o tem lepo govori (transfuring knjiga). Inkubacija in iluminacija se ne pojavi pri vseh.

Arhimed razmišlja. Kdaj je Arhimd zakričal Eureka? Daj problem v glavo in počakaj, kaj se bo ujelo oz. kako bodo tvoji problemi rešili v tvojem umu.!!!!! ALI RES OBSTAJA V NASI GLAVI MOČ, DA REŠIŠ VSE PROBLEME!!!!!! Ko pišemo program o reševanju problemov, vkljucis senzorje in isces odgovore. Ko izvajaš ta miselni proces, se od enkrat zgodi TOLE!!!!

Podatki + pretekle izkusnje pride iluminacije.

Knjiga ZA 9 VRATI - g. Rak.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…