Review: Politična kultura: političnost morale


Politična kultura: političnost morale
Politična kultura: političnost morale by Igor Lukšič

My rating: 0 of 5 stars





Politična kultura

str. 7- v letih 2004-2008 se je privatni sektor zadolževal največ v zgodovini, ker so akterji spet zapadli naivnosti in nasedli kapitalski potegavščini, da ogromno denarja lahko naredi še več denarja in vodi v svetlo prihodnost.

str. 91- ... v realnosti so tudi tako imenovani individualisti ljudje stranke, samo da želijo biti vodje stranke v zahvalo bogu in imbecilnosti tistih, ki jim sledijo.

Str. 109- bežen pregled pisma bralcev izostreno kaže, kako si pripadniki različno ideološko orientiranih strank očitajo "boljševistične metode", "kardeljevsko retoriko", "samoupravni žargon", "klerikalizem" ipd. Vse to so samo različni izrazi za korporativizem. To so elementi slovenske politične kulture, vzorci obnašanja, ki jih pri sebi ne vidimo, vidimo pa jih vedno v svojih ogledalih, v drugi ljudeh, še najjasneje v največjih nasprotnikih.

Str. 110- razcepljenost in nesložnost sta lahko smrt za majhen narod, velikemu to ne škoduje. "Če hoče majhen narod preživeti, mora biti složen, trden, nerazcepljen, res enoten. Vsi morajo 'vkup držati'"(Trstenjak, 1995:69)



View all my reviews