Review: Ekskalibur 2


Ekskalibur 2
Ekskalibur 2 by Živorad Mihajlović Slavinski

My rating: 3 of 5 stars






Str. 20- ko se človek popolnoma osredotoči na neko idejo, postane njegova percepcijska odprtost na podatke, ki so z njo v povezavi, PRECEJ VEČJA.

Str. 41- vse dokler se Bitje ne deidentificira od denarja in materialnih lastnin, bosta nanj delovala kot past, ki je ne more obiti. Za človeka, ki se identificira s svojim narodom, je vse kar je z njim povezano past, v katero bo neizogibno padal, vse dokler se ne bo osvobodil te identifikacije. RESNIČNE RASTI NISO ZUNAJ ČLOVEKA, TEMVEČ V NJEM. VPLIVI SO LAHKO, ČE GOVORIMO POGOJNO, ZUNAJ NJEGA, VENDAR PA VERIGE, ZA KATERE JE VEZAN, OBSTAJAJO SAMO V NJEGOVEM NOTRANJEM SVETU, VSE DOKLER JIH POPOLNOMA NE DISKREIRA.

Str. 99- tisto, kar zares vpliva na nas, so občutki, ki jih ustvarjamo, ko v svojem duhovnem očesu gledamo slike nekdanjih izkušenj, ki so obremenjene z nabojem in se upiramo, da bi jih sprejeli. Slike neprijetnih izkušenj so takšne zato, ker so obremenjene s psiho-emocionalnim nabojem.

Str 117- na tem področju je uporaben enostaven gostičen aksiom: V ŽIVLJENJU TRPITE OD TISTEGA, ČEMUR SE UPIRATE.

Str 120- odgovornost je pripravljenost, da sebe sprejmemo kot VZROK nekega položaja, dogodka, izkušnje ali stanja zavesti.




View all my reviews