Preskoči na glavno vsebino

Review: Transcendent


Transcendent
Transcendent by Živorad Mihajlović Slavinski

My rating: 4 of 5 stars

Str. 19- poleg tega, da smo telesna, smo predvsem energijska bitja. Na podlagi natančnih meritev danes vemo, da se elektromagnetno polje srca razprostira tri do štiri metre okoli njega.

Str. 21- tako da se moram zadovoljiti s popularno domnevo, da so pisatelji znanstvene fantastike pač pogosto pred znanostjo (mojo misel: o tem sem večkrat razmišljal, kako je to, kar sem gledal desetletja nazaj v filmih, danes realnost in resničnost. Se pravi, kar danes gledamo, bo čez desetletja resničnost in realnost)

Str. 25- vsak norec ve, da so v oceanu kaplje vode, a le modreci vedo, da je v kaplji vode ves ocean.

Str. 37- eden pomembnih elementov pri uresničevanju ciljev, ki lahko spodkoplje in onemogoči največ ciljev, je NEGATIVNO prepričanje.

Str. 45- kakor je v našem mišljenju, tako je tudi v fizični resničnosti. Če v zavesti dovolj vztrajno vzdržujete pozitivne misli, se bodo zelo hitro materializirale v vas in v svetu okoli vas.

Str. 49- da   moramo najprej odstraniti negativne elemente svoje osebnosti, da bi zgradili nekaj dragocenega.

Str. 52- podzavest namreč ustvarja tisto, k čemur je usmerjena. Če naša pozornost bega od enega predmeta k drugemu.., je podzavestni duh napolnjen z na pol izoblikovanimi miselnimi tvorbami...

Str. 71- Buda je pred 2600 leti povedal, kasneje pa so potrdili številni misleci: "Postajaš to, čemur se upiraš."

Str. 168- tisti, ki grabijo denar, in verjamejo, da je denar rešitev za vse, pozabljajo, da zadnja obleka, ki jim jo oblečejo, nima žepov.

Str 169- Melchizedek pravi, da bi stopili v novo, višjo zavest, moramo preseči staro, TEMELJEČO NA RAZDELITVI NA DOBRO IN ZLO.

View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…