Review: Transcendent


Transcendent
Transcendent by Živorad Mihajlović Slavinski

My rating: 4 of 5 stars





Str. 19- poleg tega, da smo telesna, smo predvsem energijska bitja. Na podlagi natančnih meritev danes vemo, da se elektromagnetno polje srca razprostira tri do štiri metre okoli njega.

Str. 21- tako da se moram zadovoljiti s popularno domnevo, da so pisatelji znanstvene fantastike pač pogosto pred znanostjo (mojo misel: o tem sem večkrat razmišljal, kako je to, kar sem gledal desetletja nazaj v filmih, danes realnost in resničnost. Se pravi, kar danes gledamo, bo čez desetletja resničnost in realnost)

Str. 25- vsak norec ve, da so v oceanu kaplje vode, a le modreci vedo, da je v kaplji vode ves ocean.

Str. 37- eden pomembnih elementov pri uresničevanju ciljev, ki lahko spodkoplje in onemogoči največ ciljev, je NEGATIVNO prepričanje.

Str. 45- kakor je v našem mišljenju, tako je tudi v fizični resničnosti. Če v zavesti dovolj vztrajno vzdržujete pozitivne misli, se bodo zelo hitro materializirale v vas in v svetu okoli vas.

Str. 49- da   moramo najprej odstraniti negativne elemente svoje osebnosti, da bi zgradili nekaj dragocenega.

Str. 52- podzavest namreč ustvarja tisto, k čemur je usmerjena. Če naša pozornost bega od enega predmeta k drugemu.., je podzavestni duh napolnjen z na pol izoblikovanimi miselnimi tvorbami...

Str. 71- Buda je pred 2600 leti povedal, kasneje pa so potrdili številni misleci: "Postajaš to, čemur se upiraš."

Str. 168- tisti, ki grabijo denar, in verjamejo, da je denar rešitev za vse, pozabljajo, da zadnja obleka, ki jim jo oblečejo, nima žepov.

Str 169- Melchizedek pravi, da bi stopili v novo, višjo zavest, moramo preseči staro, TEMELJEČO NA RAZDELITVI NA DOBRO IN ZLO.





View all my reviews