Preskoči na glavno vsebino

Review: Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike

Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike by Alojz Ihan
My rating: 5 of 5 stars

Str. 99- V vsakem primeru pa star organizem sčasoma nabere takšno množico šibkih zdravstvenih členov, da se slej ko prej zgodi preobremenitev, ki pretrga celotno verigo zdravja in življenja.


Str. 109- Zato je samo zdravo egoističen človek zmožen - po zadovoljitvi svojih osnovnih potreb - tvorno sodelovati, razpravljati in se odločati brez občutka ogroženosti, ki v človeku sproža najbolj iracionalne preživetvene reflekse.

Nasprotno pa ljudje, ki v otroštvu niso pridobili veščin samostojnega zadovoljevanja lastnih potreb, razvijejo difuzen in nikoli končan občutek, da jih lahko prav vse v okolici ogrozi, zato morajo morajo biti nenehno napeti in vlagati ogromne količine napora za obvladovanje okolice.


Str. 121- Ljudje moramo ljubiti. To, ali nam ljubezen kdo vrača, v osnovi ni zelo pomembno. Ljubimo namreč ZARADI SEBE, ZARADI BOGATIH PSIHIČNIH NAGRAD (v obliki radoživega veselja in energije), ki jih je narava pripravila za našo pozornost do drugega - tj. ljubezen.


Str. 134- Vsem na očeh se torej dogaja nenavaden politični obrat, da namreč postajajo mali, primitivni strahovi masovnega posameznika neznansko hitro tudi prevladujoča politična volja, pred katero počepne vsaka strokovna in politična argumentacija.

View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…