Review: Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike

Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike Čas nesmrtnosti : smrt v dobi bionike by Alojz Ihan
My rating: 5 of 5 stars

Str. 99- V vsakem primeru pa star organizem sčasoma nabere takšno množico šibkih zdravstvenih členov, da se slej ko prej zgodi preobremenitev, ki pretrga celotno verigo zdravja in življenja.


Str. 109- Zato je samo zdravo egoističen človek zmožen - po zadovoljitvi svojih osnovnih potreb - tvorno sodelovati, razpravljati in se odločati brez občutka ogroženosti, ki v človeku sproža najbolj iracionalne preživetvene reflekse.

Nasprotno pa ljudje, ki v otroštvu niso pridobili veščin samostojnega zadovoljevanja lastnih potreb, razvijejo difuzen in nikoli končan občutek, da jih lahko prav vse v okolici ogrozi, zato morajo morajo biti nenehno napeti in vlagati ogromne količine napora za obvladovanje okolice.


Str. 121- Ljudje moramo ljubiti. To, ali nam ljubezen kdo vrača, v osnovi ni zelo pomembno. Ljubimo namreč ZARADI SEBE, ZARADI BOGATIH PSIHIČNIH NAGRAD (v obliki radoživega veselja in energije), ki jih je narava pripravila za našo pozornost do drugega - tj. ljubezen.


Str. 134- Vsem na očeh se torej dogaja nenavaden politični obrat, da namreč postajajo mali, primitivni strahovi masovnega posameznika neznansko hitro tudi prevladujoča politična volja, pred katero počepne vsaka strokovna in politična argumentacija.

View all my reviews