Review: L'Avenir de l'économie: Sortir de l'écomystification

L'Avenir de l'économie: Sortir de l'écomystification L'Avenir de l'économie: Sortir de l'écomystification by Jean-Pierre Dupuy
My rating: 4 of 5 stars

Str. 10- Boriti se s sencami iz nočnih mor, pa ne v sanjah, temveč v svetu, kakršen je: takšna je dandanes usoda politike.

Str. 21- po mnenju Adama Smitha je bogastvo tisto, kar privlači pogled drugih, to pa zato, KJER SI GA ŽELIJO. In končno, ŽELIJO SI GA ZATO, DA BI GLEDALI TUDI NJIH. Revež trpi manj zaradi gmotnega siromaštva kot zato, kjer ni nihče pozoren nanj.


Str. 37- Ekonomija nas varuje pred našim lastnim nasiljem. Vse je to dobro znano. Manj pa je znano, da v nekem obdobju ekonomija velja za edino sredstvo, s katerim lahko družbe v procesu desakralizacije zajezujejo ČLOVEŠKO NASILJE.


Str. 108- V svetu ekonomije je mogoče vse kupiti. [....] Vendar se moti. Ko ponižuje politiko, si žaga oporo, ki bi ji omogočila prerasti njen skromni upraviteljski status. Sama se obsoja na čisto imanenco gospodinjskih nalog. Ker ji ostaja le še obzorje neposredne prihodnosti, se krči sama vase, MLADIM NEHA NUDITI MOTIVACIJO ZA ŽIVLJENJE, PREBIVALSTVO CELIH DEŽEL PEHA V BEDO IN NAM, KER JE IZGUBILA ZMOŽNOST BRZDANJA NASILJA, PRIPRAVLJA SVET IZ NOČNIH MOR.

View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Rezervni deli za mikrovalovko

Alamut