Prebral: Power Der Verkaufsrhetorik: Mit Sprache, Stimme Und Personlichkeit Uberzeugen


Power Der Verkaufsrhetorik: Mit Sprache, Stimme Und Personlichkeit Uberzeugen
Power Der Verkaufsrhetorik: Mit Sprache, Stimme Und Personlichkeit Uberzeugen by Nikolaus B. Enkelmann

My rating: 5 of 5 stars



Moč retorike

str. 9- kdor spremeni svojo osebnost, izboljša svojo prodajo.

Str. 17- kdor namerava voditi, mora znati govoriti.

Str. 21-(14 temeljnih načel življenjskega razvoja)
13 nenehno ponavljanje meje ideje postane najprej vera - nato prepričanje (tudi v negativnem pogledu),
14 vera vodi k dejanjem, osredotočanje k uspehu, ponavljanje k mojstrstvu.
POSTAL BOŠ TO, KAR MISLIŠ.

Str. 25- biti pogumen in nikoli odnehati.

Str. 29- uspeh ni nič drugega kot zaporedje življenjskih načel, določanja ciljev in njihovo uresničevanje.

Str. 31- veliko jih vidi rešitev svojih težav v begu pred zahtevami družbe in nasveta bolj ali nanj prepričljive utemeljitve za svoje dejanje - samo da ne bi poimenovali tistega, kar je resnično v ozadju: zavrčanje naporov.

Str. 32/33- ni težava v padcu, ampak v tem, da se ne poberemo. Kdor je nabral dovolj moči tudi za slabe čase, za udarce in neuspehe, najde tudi ob hudem padcu moč, da vstane.

Str. 36- če dobro pomislite, to pomeni, da ste na poti do uspeha sami sebi hkrati največja past in največja odskočna deska.

Str. 43- biti uspešen pomeni reševati težave. Pomeni poiskati smisel življenja, pripravljen na nove naloge, pospeševati razvoj svoje osebnosti, imeti dragocene cilje in biti podjeten, spodbujati ljudi, živeti s pozitivnim izžarevanjem, vitalno zdravje, ...

Str. 44- uspeh pri delu je odvisen od naravnanosti, ki jo imamo, ko se ga lotimo. ... Karkoli hočem postati, zmorem. Zato se že zdaj vedem tako, kot hočem postati; čas in delo pa me bosta takega naredila.

Str. 59- ne postajati trši, ampak mehkejši, je rešitev. Ne nasilje, ampak ljubezen, se imenuje pot upanja (napisana Knjiga leta 1996).

Str. 64- čim bolj se med seboj spoštujemo in podpiramo, tem nanj se oviramo, večje je ne le naše veselje do življenja, ampak so tudi naše življenjske možnosti.

Str. 69/70- nič ne more uspeti brez pomoči drugih. Zato pa potrebujemo spoštovanje, zaupanje, pogosto tudi naklonjenost. Če hočete prepričati, vas morajo ceniti kot simpatične in ljubeznive.

Str. 73- uspeli boste ne z odklonilnostjo, kritiziranjem, oštevanjem, nerganjem ali (še slabše) z ironinziranjem, ampak s potrjevanjem in pravilnim, pozitivnim vodenjem.

Str. 134- telo govori, kar duša čuti.

Str. 137- poznavanje ljudi vodi do poznavanja samega sebe in poznavanje samega sebe vodi do poznavanja ljudi.

Str. 168- uspeh je stvar značaja. ... Nima smisla hoditi skozi življenje z nezaupanjem. ... Strah je lahko previdnost. Če je strah močan, lahko povzroči blokado. ... Strah poneumlja. Kar potrebujemo, je zaupanje v naše znanje, v prihodnost, v našo osebnost.

Str. 170- rečeno ni slišano, slišano ni razumljeno, razumljeno ni strinjano, strinjano ni uporabljeno, uporabljeno še dolgo ni upoštevano (Konrad Lorenz)

str. 173- nihče ni rekel, da je že našel resnico. Naj jo iščemo tako, kot da je ne bi poznali. Če si nihče ne domišlja, da jo je že našel in spoznal, potem jo bomo lahko vestno in enotno iskali skupaj. (Avguštin)

str. 207- dvom nad lastnimi sposobnostmi je prva stopnja neuspeha.
...
Naše življenje je to, kar iz njega naredijo naše misli.

Str. 226- ste, kar mislite. Ste pozitivni, če pozitivno mislite. Če poznamo cilj, smo trdni. Trdnost pa vodi k miru. Samo mir pa vodi do notranjega miru.

Str. 250- osvoboditev v strahu pred izgubo pa pomeni neomajne možnosti.
...
Osvoboditev strahu pomeni sprejeti življenjska nasprotja, se jim zoperstaviti in izbrati voljo, da jih premagamo.
...
Vsaka sprememba pa prinaša nove priložnosti. Lastnost osvajalcev je, da priložnosti spoznajo in pograbijo.



View all my reviews