Review: The Book of Numbers: The Secret of Numbers and How They Changed the World


The Book of Numbers: The Secret of Numbers and How They Changed the World
The Book of Numbers: The Secret of Numbers and How They Changed the World by Peter J. Bentley

My rating: 5 of 5 stars





Str. 18- kljub vojnam med evropskimi deželami besede, ki so vsem jezikom skupne, dokazujejo, da izviramo iz istega kraja. Števila nas povezujejov skupno zgodovino.

Str. 180- (Blaise Pascal) je zapisal: "Če Bog ne obstaja, potem človek ne izgubi ničesar, če verjame vanj. Če pa obstaja, izgubi vse, če ne verjame vanj." To je postalo znano kot Pascalova stava - Pascal je sklepal, da smo v teh stvareh prisiljeni v kocjanje. Njegovo sklepanje pa ni bilo pravilno. (Tako na primer ne moremo izbirati naših prepričanj, kot da bi izbirali sadje z drevesa. Če bi to lahko počeli, bi izgubili POŠTENJE; ne moremo pa tudi vedeti, kakšne so posledice pomanjkanja vere v Boga).

Str. 247- ko veliko število bitij dinamično učinkuje drugo na drugo in se pri tem spreminja, nastajajo same od sebe nove oblike kompleksnosti ali zapletenosti, pa naj bo to pri evoluciji organizmov, letenju ptic v jatah, sporočanju imunski celic ali delovanju zavesti v možganih.

Str. 251- morda bomo nekega dne odkrili, da so vse niti v tkanju vesolja povezane med seboj. Morda so različni vzorci, ki jih vidimo, in različna števila le vidik ene same resnice.

~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com




View all my reviews