Review: vizija uspeha


vizija uspeha
vizija uspeha by franjo trojnar

My rating: 5 of 5 stars





Str. 7- poslovnež, podjetnik 21. stoletja se bo moral ukvarjati tudi z duhovno rastjo, če bo hotel biti kos izzivom časa, ali pa ga ne bo.

Str. 11- življenje je ljubezen, greh si je izmislil človek, da zasužnji ljudi okoli sebe.

Str. Kaj svetuje modri Pitagora: "Ne prepusti se sladkemu snu, preden nisi vsaj trikrat preveril svojih dnevnih dejanj. Kakšne napake sem napravil? Kje sem odpovedal? Pokaraj se za vse slabo in poveseli se zaradi vsega dobrega". .... Psihološka korist je lahko tudi boljše razumevanje samega sebe.

Str. 20- v ustvarjalnem imamo zelo opredeljene cilje z močnim egom in pravili ali zakoni igre, v duhovnem pa vstopamo v brezmejnost ter preseganje EGA.

Str. 23- bolj ko poskušamo sami sebe, manj imamo potreb, da bi nas morali poslušati drugi. .... tako je komunikacija pogojena z neke vrste napetostjo med ljudmi.

Str. 24- komunikacija je proces nasproteh potiskanju, in tako predstavlja sredstvo za čiščenje človeškega duha.

Str. 25- vse manj smo poslušali sebe, začeli smo iskati rešitve zunaj. Razum je premagal srce. ..... Komunistični časi niso bili naklonjeni poslušanju samega sebe. Ni bilo dobro preveč misliti s svojo glavo. Pot je bila točno začrtana in prava. Iz danes do jutri pa se ni možno preveliti v uspešnega poslušalca.

Str. 26- tudi vaša duša mora biti čista.

Str. 28- borec vedno vidi rešitev, mevža vedno vidi problem.

Str. 41- ekološki management je celostno upravljanje podjetij s poudarkom na ekološko usklajeni dolgoročni rasti in osebnostni rasti vseh zaposlenih.

Str. 47- bogastva je za vse dovolj. Bogastvo je v naših glavah. ... Želimo bogastvo ali revščino? ... Odločitev je v nas. V čisti zavesti se odločimo ya vrsto izkušnje, ki jo bomo imeli. Vse okoliščine nam bodo pomagale, da se nam želja uresniči. Zavest bogataša ali zavest reveža. ... Kristus je rekel apostolom: "Vaše bogastvo je tako daleč, kot seže vas pogled", a omejitve videnja si postavljamo sami. Prebujanje notranjih potencialov je najmočnejše v času velikih kriz. ... Kriza ne pride zato, da nas uniči, temveč da nas ojača, da prebudimo v sebi notranje potenciale in jih uporabimo za naš napredek.

Str. 49- vse želje so kažipot vaših sposobnosti - W. Goethe.

Str. 58- za ljudi, ki želijo imeti vizijo uspeha in uspeti ter živeti srečno življenje, je pomembno, kako skladiščijo in kodirajo podatke. ... Velikokrat se obnašamo v skladu z našimi miselnimi vzorci - strukturami, program, in ne z voljo. .... Vedno je vzrok v programu in ne v volji. Zato je tvd nekatere strah korenitih sprememb - programov, kajti podzavestno vedo, da bo to zagotovo spremenilo njihovo obnašanje in življenje.

Str. 59- vse, kar je bilo, kar bo in kar se dogaja sedaj, je zapisano v akaši, ki jo orientalska filozofija in teozofija opisujeta kot univerzalni eter ali vseobsegajoč prostor, ki je osnova vseh kreacij, ki se bodo zgodile v bodočnosti.

Str. 69- prebudite se. Tecite kot gorski potok, svež, bister in poln pozitivne energije.

Str. 72- za polno življenje potrebujemo dvoje, prvič nenehen stik s samim seboj, poslušanje samega sebe, in drugič, skladen odnos z naravo.

Str. 73- če želiš danes uspeti, moraš biti ves v poslu, to pa si lahko le, če skozi njega duhovno rasteš. ... Materialno bogastvo naj temelji na duhovnih vrednotah.

Str. 77- bog vas ne zapusti, če greste svojo pot in se ločite od sivega povprečja, celo nagradi vas. Bodite pogumni, zapustite čredo in naredite nekaj kreativnega.

Str. 86- pomnimo, če želimo uresničiti nek cilj, si ga zamislimo v stanju vključenosti, že uresničenega.

Str. 89- ne gre le ya besede, s tem ko nekomu rečemo "ti", avtomatsko vstopimo v drugo identifikacijo in se začnemo drugače vesti.

Str. 90- a odrasti pomeni prebuditi se iz zaspanosti in sam prevzeti odgovornost za svoje življenje.

Str. 96- uspejo tisti, ki uvidijo stvari, še preden postanejo videne.

Str. 101- ugotovljeno je, da so za človekovo delo pomembne tri sestavine: ustvarjalnost, fizična aktivnost in družbena aktivnost.

Str. 105- če je nas cilj samo imeti, da bi bili nekaj in nekdo, nas to gotovo ne bo osrečilo. ... Kdor najde pot, bo srečen, kdor hlasta samo za ciljem, bo nesrečen.

Str. 107- denar sam po sebi ne predstavlja nič slabega, mi mu dajemo predznak dober ali slab.

Str. 117- ne bodite vezani na cilje, igrajte vedno višje in zahtevnejše igre. Revni smo zato, ker še vedno igramo že odigrane igre, proizvajamo nekaj, česar nihče ne potrebuje, in namesto storitev ponujamo svoj EGO. ... V službi to ni borba za vse večji trenutni dobiček, temveč za stabilen dolgoročni razvoj podjetij, v katerem se zaposleni lahko duhovno razvijajo.

Str. 139- ne čakajte na konec življenja, oprostite že danes. Osvobodite se svojih bremen, sami ste si jih naložili na ramena in sami jih vrzite dol. ... Oprostite vse pomeni pač vse, brez ostanka. Včasih slišim: "Oprostil bom, pozabil pa nikoli." S tem niste naredili čisto nič. Potrgali ste samo listje nad zemljo, koren pa je še vedno ostal.

Str. 140- "Če nekomu zamerite, je to enako, kot da si z zaveso zakrije sonce." Pri tem je dobro vedeti, da ste si sami zakrili sonce in da jo zavestno sami lahko odmaknete, kadar hočete.

Str. 141- preveč smo polni sebe, da bi slišali druge. Misli nam kar rojijo po glavi, oklepano se starih preživetih vzorcev in vse držimo pod nadzorom. Odpreti in prepustiti se moramo, če želimo zvedeti kaj novega. Res je, da bo to v nas vzbudilo določene občutke, a življenje je igra.

Str. 147- naše misli usmerjajo tok naše energije. Kar mislimo, se nam tudi zgodi. Zakaj? Ker smo tja investirali našo energijo.

Str. 149- pa se boste vprašali: "Ali bom srečen, ko bom dosegel cilj - oziroma kaj je zame dobro in za kaj sem nadarjen." Goethe je rekel: "Vaše želje so kažipot vaših sposobnosti!" Torej, uresničite svoje želje.

Str. 150- uspešneži vidijo cilj že uresničen, dosti preden se zgodi. ... Odločitev je najmočnejša stvar na tem svetu.

Str. 155- ko se odločite za realizacijo idej, JE TO ZAKON. Cezar je rekel: "Kocka je padla." GLEDATE SAMO NAPREJ, NE OBRAČATE SE NAZAJ, USTVARJATE CILJNO STRUKTURO. Cilj vidite že uresničen, obenem pa se zavedate sedanjega stanja. Tako vključite magnetno polje, ki vas bo pripeljalo na cilj.

Str. 166- danes je potrebno biti pri vsakem delu kreativen, inovativen in odgovoren, in tega ni možno doseči s silo.

Str. 167- če želimo biti dober vodja, je najbolje, da se takoj lotimo spoznavanja samega sebe.

Str. 181- pet načel reiki (by dr. Mikao Usui):
samo danes ne skrbi
samo danes se ne jezi
spoštuj svoje starše, učitelje in starejše
živi pošteno
bodi hvaležen za vse, kar prinaša življenje.

~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com



View all my reviews