Review: Kabbalah: An Illustrated Introduction to the Esoteric Heart of Jewish Mysticism


Kabbalah: An Illustrated Introduction to the Esoteric Heart of Jewish Mysticism
Kabbalah: An Illustrated Introduction to the Esoteric Heart of Jewish Mysticism by Tim Dedopulos

My rating: 3 of 5 stars





Str. 11- Eseni so verjeli, da je cilj duhovnosti očistiti sebe in 'vodnjak' luči znotraj nas in tako doseči stanje najvišje popolnosti in podobnosti Bogu.

Str. 28- doktrina razdvojitve izraza vso resničnost kot vidik Božjega radeljenega sebstva, ki išče vnovično združitev z božanskim in je na vseh stopnjah povezano s samim seboj. To je presnetljivo podobno sodobnim teorijam kvantne mehanike, ki govorijo o tem, da vsak del vsebuje celoto - "hologramsko vesolje". Znanost in kabala pravita isto: vse je bilo eno, se nato razdelilo in postalo vesolje, vendar je ostalo povezano in bo nekega dne ponovno eno samo.

Str. 100- (napisano leta 2006) ljudje živijo v stalnem strahu po zaslugi nenehnega obstreljevanja novinarjev in vlad. Javni in zasebni dolgovi so vrtoglavo visoki. Cene nepremičnin in trga vrednostnih papirjev so tako napihnjene, da se zdi, da je nova svetovna gospodarska kriza neizogibna. Nafta dosega cene, ki obetajo krizo. Kamorkoli se obrnete, vidite bleščeče reklame za stvari, ki si jih ne morete privoščiti in jih ne potrebujete, a so narejene prav za to, da bi čutili, da jih morate imeti, da bi se dokazali za uspešne.

Str. 105- notranji dvogovor vokaliziranih misli, ki nas stalno nadleguje, je skupek strahov, krivd in starih porazov. V njegovem molku boste našli moč.

~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com



View all my reviews