Prebral: La Primera Impresion/first Impressions


La Primera Impresion/first Impressions

My rating: 4 of 5 stars



Prvi vtis - Kako vas drugi vidijo, vi pa tega ne veste.



str. 13- dober prvi vtis je tisti, ki odseva to, kar v resnici ste. Če se trudite prikazati v najboljši luči in tako, kot si želite, da bi vas drugi videli, potem znate narediti pravilni vtis.

Str. 26- kajti, jo nekoga spoznamo, se pogosto osredotočimo na lastne besede. Na to, kako naš 'nastop' zaznavajo drugi, pa bolj kot naše besede ali občutki vpliva to, kako se ljudje počutijo, jo so v naši bližini. Vsak prvi stik, celo priložnostno kramljanje z neznancem na ulici ali zabavi, lahko čustveno vpliva na oba človeka.

Str. 30- če smo v družbi prijazni, lahko daleč pridemo. LJUDJE NAS PODZAVESTNO OCENJUJEJO GLEDE NA DRUŽBENE KORISTI, KI JIH UTEGNEJO IMETI OD NAS IN JIH PRIMERJAJO Z MOREBITNIMI DRUŽABNIMI 'STROSKI', KI BI JIH VI LAHKO POVZROČILI NJIM. Če upoštevamo teorijo družabne izmenjave, iscemo ljudi, ob katerih čutimo, kar želimo čutiti in od katerih imamo želene koristi.

Sedem temeljnih dejavnikov, ki vplivajo na prvi vtis:
1 Dostopnost,
2 Izkazovanje zanimanja,
3 Vsebina prvega pogovora,
4 Razkrivanje informacij o sebi,
5 Dinamika komunikacije,
6 Vaš pogled na svet,
7 Spolna privlačnost.

Str. 219- Le stežka so zadržimo, da nekoga ne bi sodili. A se da. Ne dovolite si, da bi zaradi svojih trenutnih občutkov nekomu zaprli vrata. . .. . Če nekomu omogočite še eno priložnost, lahko naredi zares prvi vtis.

Str. 220- Vsakič, ko se s kom srečate, vplivate nanj, on pa na vas. Imate moč, da nanj vplivate pozitivno ali negativno. Da, celo življenje mu lahko spremenite. Izbira je vaša.

Spoznanje, da imam moč odločanja, me je prešinilo. Moj pristop je tisti, ki oblikuje vzdušje. Moje vsakodnevno razpoloženje je tisto, ki ustvarja vreme. Imam osupljivo moč, da si življenje zagrenim ali pa ga spremenim v vir užitka. Lahko sem vir trpljenja ali navdiha, lahko ponižam ali zabavam, prizadenem ali zdravim. V vsaki situaciji je zgolj od mojega odziva odvisno ali se bo stanje poslabšalo ali izboljšalo, ali se bo človek ob meni počutil še bolj človeškega ali zgolj kot žival. - GOETHE