Ali smo pripravljeni na resnico??

Ali obstaja resnica? Ali smo sploh sposobni konzumirati resnico? Ali je to res, kot bi rekel stari nas rek, da vsake oči imajo svojega malarja? Se spravi, da je resnica subjektivna stvar, ali kako?

Zadnjič smo imeli obisk. Eminentne goste, ki so prišli širiti resnico. Resnica, ki je zapisana v najstarejši knjigi vseh časov. Knjiga, ki je naredila mnogo dobrega in tudi ogromno zla. Knjiga, ki je orožje, smrtonosno orožje, če ga znaš pravilno uporabiti. Knjiga, ki se ji reče Biblija. Gosti so bili Jehove priče.

Se pravi, zanimivo je, kako naši verski, politični in ekonomski voditelji vedo kaj je resnica, in kaj je dobro za nas. Sploh, ker so prebrali v knjigi vseh knjig, meter vseh knjig, bibliji.

Čas Jehovih prič je v tem, da vedo veliko in so tudi pripravljeni debatirati o tem in onem. Vendar na koncu sem mešal božje resnice z človeško 'kao resnico' ter božjo besedo in človeškim dejanjem. Na koncu smo se razšli, v upanju, da bomo se kmalu videli. Saj smo se obnašali kot politiki, ki so v UN zasedali, v tem času pa je divljala vojna po našem bližnjem balkanu in ljudje so umirali.

Se pravi, dogovorili smo se oz. strinjali smo se v tem, da smo enotni v določenih pogledih in različni v najbolj pomembnih odločitvah. Zato smo se dogovorili, da se srečamo drugič. Gospa mi bo do drugič pripravila še več resnice, za katero sem zaslepljen in mi bo ona odprla oči, jaz bom pa poskušal njej dopovedati resnico.

Zato je spodnji članek idealen in vreden branja. Kapo dol a avtorju.

Še citat ali dva iz članka in potem dobite povezavo, na kateri si lahko preberete RESNICO!

Njune ugotovitve so bile radikalne. Ovrgla sta nekdanje prepričanje, da se navijači prerekajo zaradi različnih pogledov na tekmo, in zatrdila, da je njihovo nestrinjanje še precej globlje, saj lahko zaradi kompleksnega doživljanja družbenih dogodkov nasprotni skupini »doživita« čisto različni tekmi, ki sta za vsako skupino enako »resnični«. To pomeni, da od navijačev verjetno ni mogoče pričakovati konsenza, saj bodo svojo izkustveno resnico branili z različnimi človeškimi psihološkimi mehanizmi in evolucijskimi vzorci: selektivno izbiro informacij in spominov, iskanjem sprejemljivih razlag, racionalizacijo in impulzivnim (nezavednim) odločanjem.

www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/izberi-si-svojo-resnico.html