Kriza in šarlatani

Danes smo imeli seminar na temo boljšega spomina. Gospod je občasno zašel na teme lune, nevarne prehrane, obiskovalci iz vesolja, itd..

No, je pa rekel nekaj zelo zanimivega. In sicer, da dnevno prejemamo KB informacij, ki so večina balast in seme strahu. Saj je čar vseh religij, da nas strašijo. S tem nas imajo v oblasti. Na koncu je povedal, da obstajajo tehnike čiščenja uma in strahu iz naših možganov.


Pa sem se odločil, da po googlam zadevo. Pri brskanju sem naletel na zanimiv forum, kjer so debatirali o pozitivni energiji in neka gospa, ki služi na račun bogih. Imam celo zelo zanimiv citat, ki ga najdete na spletnem naslovu , ki pravi:




Če se navežem nazaj na religije, ali so bile vse religije produkt krize in revščine toliko in toliko tisoč let nazaj? In če so, bojda so rimljani ustanovili krščanstvo, da lažje kontrolirajo rajo (nekje sem to zasledil, vendar se ne spomnim kje), ali smo bili vsi verniki leta 2007-08, ko smo vsi imeli službe, denar, kredite itd, ali smo sedaj večji in ponižni verniki? Ali je cerkev, ne glede na veroizpoved, imela več od nas takrat ali sedaj? Ali je nekaj na tem, da so tu, da nas strašijo? In če so, ali nas oni pitajo z KB informacij, ki so balast in seme strahu? Če je to res, ali ni bolj smiselno njih odstraniti, saj se s tem rešimo vsega strahu? Če ni strahu, bi znali, bojda, v sožitju in sreči živeti. Ko smo srečni, pa res ne potrebujemo nekoga, ki bi mi 'pral' um z nepotrebnim informacijami. Se pravi, da 'njih' ne bi niti potrebovali. 

Samo kaj, ko mazači najbolj služijo prav v tem času in prav v tem času, smo najbolj ranljivi in strahopetni. In ko smo najbolj taki, smo potrebni tudi tolažilnih besed. In kdo bi nam to dal, če ne bi bilo njih? Kdo? Žal, zato jih tudi potrebujemo! 

In ne samo cerkev, ampak vse njih, ki nam obljubljajo boljši jutri. Upanje zadnje umre, kaj ne?