Prebral: Za zdravje


Za zdravje
Za zdravje by Peter Amalietti

My rating: 5 of 5 stars



Na zdravje

str. 17- pazi na svoje misli: misli so namreč začetek delovanja. (Lao Ce) ... Če vaš danes ni boljši od včerajšnjega dne, potem najbrž ne živite v pravo smer.

Str. 52- vsak človek je ogledalo sveta. Obolelost družbe se zrcali tudi v nezdravih medčloveških odnosih.

Str. 59- postanemo tisto, kar vidimo, slišimo, vohamo, tipamo in jemo.

str. 63- ko je um zdrav, je zdravo tudi telo. Um in telo sta neločljiva: um je telo in telo je um.

Str. 105- čistost telesa in uma - skrbeti moramo za čistost telesa, a nič manj tudi za čistost uma. Zato se izognemo strastem, jezi, lakomnosti, slepilu, ponosu in ljubosumju.

Str. 252- zdaj in v prihodnje bodo tisti, ki so zli, spočenjajli svoje lastno trpljenje. Preganjati jih bo začela misel: "Pogrešil sem", obsedla bo njihov um in jih zmedla.
Nekaj oprostiti je velika umetnost. (Mahaprabhudži)

str. 253- smo to, čemur smo vdani. (Erich Fromm)

str. 258- nikoli se ne smete smiliti sami sebi niti se pomilovati. Za vse, kar se vam je zgodilo in se vam dogaja, odgovarjate povsem sami.

Vau, odlična knjiga. Odlična! Toliko nasvetov, modrih besed in odličnega moralnega in etičnega poduka, že dolgo nisem imel v rokah v eni sami knjigi. Še se bom vrnil, k branju te knjige, samo da še malo dozorim. Duhovno in umsko seveda. Odlično Peter Amalietti!

Hvala za vse, in naj končan z mislijo Mahaprabhudžija, ki pravi, da je zdaj in v prihodnje bodo tisti, ki so zli, spočenjajli svoje lastno trpljenje. Preganjati jih bo začela misel: "Pogrešil sem", obsedla bo njihov um in jih zmedla.

NEKAJ OPROSTITI JE VELIKA UMETNOST, kaj ne?!


View all my reviews


@brestovac