Preskoči na glavno vsebino

Prebral: The clash of civilizations

The Clash of Civilizations and the Remaking of World OrderThe Clash of Civilizations and the Remaking of World Order by Samuel P. Huntington
My rating: 4 of 5 stars


drugič sem km prebral in sem jo videl kot:
Nekako ne rad ocenjujem knjige, v smislu dobre oz. slabe. So kakšne so in jih bere kdor jih hoče.

Vendar omenjena knjiga je preroška. Napisana precej let nazaj in ko pogledaš za nazaj in naprej, si rečeš, da je avtor dobro videl nastalo situacijo in jo spisal, tako da se lahko učimo.

Kako bi lahko bilo drugače na svetu, če ne bi bili požrešni, oblasti željni in egoistični. Enostavno bi bil raj na zemlji. Morda je res čas za novo zemljo, kot je to napisal Eckhart Tolle? Morda?
~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.comNapisano novembra 2011.
Človek se zamisli, če je to vse res. In če je res, potem je res nekaj narobe z nami.


Dojel sem, da skozi vso zgodovino borb in preživetij, je bila ena borba najbolj pogosta. Borba za moč! Pri vsej tej moči so se borili zaradi določenih veljakov, ki so skozi religijo, narodnost in prepričanje vodili večino v smrt. Mislim, da se tudi danes lahko najdejo vzporednice za takšna dejanja.


Prebral sem jo, dolgo želeno in pričakovano knjigo oz. bolje rečeno, sem jo poslušal kot avdio knjigo.


Je pa knjiga pisana v duhu današnjega časa razlikovanja in nestrpnosti, tako da sem vse skupaj poslušal z rezervo. Je precej marketinško izpostavljena knjiga, predvsem bolj za ameriški trg, kjer lahko mediji »pumpajo« gledalca oz. poslušalca. In se samo za ameriški trg, saj zahodni način življenja je tu, se pravi lahko bo tudi na nas vpliva ta knjiga.


Sem pa ob branju te knjige lahko videl vzporednice v lokalni politiki, kjer se »borim« in sem se nasmehnil ter si dejal, ČAS JE, DA GREM STRAN!! Ali pač?!


Štiri zvezdice sem ji dal, ker me spominja na dogajanje v omenjeni politiki, kjer sem angažiran. Drugače sem prepričan, da si knjiga ne zasluži preveč zvezdic, saj samo podpihuje in na s navaja na razmišljanje, da so ONI drugi pa res "drugi" in da se jih je potrebno ali bati ali uničiti, če ne bodo oni nas.


Jaz se ne dam in ne verjamem, pa vi?


View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…