Preskoči na glavno vsebino

Cerkev, resnica in MI

RAZMISLI, Časopis za ljudi, ki iščejo resnico. Letnik VI, št. 12-13.

Nekje sem dobil ta brezplačni časopis. Na prvi pogled, ob vseh slabih novicah, ki krožijo danes po svetu, nisem hotel brati še enih novic oz. časopisa, ki samo pljuva. Vendar sem se odločil, glede na dejstvo, da sem vedno bral obe strani, saj imam vsaka palica dva konca, da ga bom vsaj prelistal. Ali mi bo žal, vam povem na koncu.

Naj se na začetku vprašam, kaj je to sploh resnica in ali smo jo sploh pripravljeni sprejeti oz. konzumirati? Ali bomo iz te resnice kaj pridobili? Ali bomo še bolj sovražili, kar pomeni, da smo isti kot oni. Kdorkoli je to.

No, pa začnimo z listanjem.

Str. 1-

Ah, toliko je tega SRANJA, da ne veš kaj je bolje. Sebe ubiti ali njih. Samo eno vprašanje imam. Kaj bomo zdaj? Kako bi 'mi' vladali množici ljudi. In ta množica šteje milijarde ljudi. Kako? Demokratično? A ne vidite, da demokracijo jemlje čas. No, kako bi vladali, da se o nam ne bi pisali takšni časopisi?

Imajo milijarde evrov in zlata. Pa kaj! Imajo zločine na grbi! Imajo moč! Njim verjamejo samo ovce.

In mi? Mi smo kdo? Pametni! Pametnejši od ovc! Prav! In kaj zdaj. A se nam gre za resnico ali za njihov denar in premoženje? In kaj je resnica kot moč! Se pravi, mi smo za resnico, da pridemo do njihove moči in kapitala, potem bomo pa vladali pravično. A niso tudi oni tako začeli, pa se ni izšlo? Zakaj pa ne? Nam je bolj do njihove bogatije, se mi zdi, kot do pravičnosti.

Naj nam bog pomaga vsem, kajti lačni smo moči in denarja, ne pa resnice.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…