Preskoči na glavno vsebino

#resnica FB objave


Obstacles are those frightful
things you see when you take
your eyes off your goals.

― Henry Ford


Čedalje več pozitivnega in srečnega srečujem na facebook-u. Zakaj? Sreča? Ali želja in cilj?

Nisem si zastavil cilje za letošnjo leto, saj jih imam v glavi in o njim razmišljam 24/7. To me vodi, me žene in na koncu je to vse kar je vredno razmišljati. Vse ostalo je JUNK!

Sem pa našel na FB stran, ki je po mojem godu. Delim njihovo sliko ali dve iz seveda povezavo do njih.


Če sem v kaj prepričan, sem prepričan v svoje cilje. Večkrat ne vem, kako jih bom dosegel, vendar sem 1000% prepričan, da jih bom dosegel. Vse kar šteje, vsaj zame, je vera vase, v svoje cilje in v ljubezen.

Skrivnost, zakon privlačnosti in pozivitizem je zame biblija, kuran in vsa sveta besedila ter knjige na svetu. To je moja biblija. Moja vera.

Biti drugačen in imeti svoje cilje in svojo pot, je zame edino pravilno. Kje bi mi vsi bili, če ne bi imeli nekakšne ovire v glavah. Ovire, kot je strah, niso nič drugega kot ILUZIJE!

No, delim z vami še spletno stran www.dosezisanje.si.

Ker brez citatov ne gre, bi citiral z njihove spletne strani sledeče:
Ne le razmišljati o prihodnosti – ustvarite jo in dosezite svoje sanje!


In da končam z legendo, bi z vami delil še naslednja citata:
"Never say never, because
limits, like fears, are often
just an illusion.” Michael
Jordan

in
“I've missed more than 9000
shots in my career. I've lost
almost 300 games. 26 times,
I've been trusted to take the
game winning shot and
missed. I've failed over and over and over again in my life.
And that is why I succeed.”
― Michael Jordan
.

Seveda ne morem mimo dveh citatov, ki sta zame sveta, in sicer:
Louis E. Boone - Don't fear failure so much that you refuse to try new things. The saddest summary of a life contains three descriptions: could have, might have, and should have.

in
Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented and fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There's nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, Our presence automatically liberates others. —Marianne Williamson
.

Za resnični konec še citat, ki mi je spremenil življenje.
If you think you can do a
thing or think you can't
do a thing, you're right
. Henry Ford


Če bi sam poslušal vse ljudi okoli sebe, ki so mi govorili, da to ni zame ter da ne bom zmogel, in mi še dandanes to govorijo, bi bil v jarku s krampom v roki, cigaretom v ustih ter pivom nekje blizu in bi govoril, da se počutim tako, kakor drugi hočejo. Pa se ne! Se počutim tako, kakor sam hočem! In to je #resnica!
Viri citatov (sledijo si po vrstnem redu, kot so napisani):
1 www.goodreads.com/author/quotes/203714.Henry_Ford;
2 www.dosezisanje.si;
3 koolkwotes.blogspot.com/2009/09/never-say-never-because-limits-like.html?m=1;
4 www.goodreads.com/author/quotes/16823.Michael_Jordan;
5 www.transcendingfear.com/quotes.html;
6 explorersfoundation.org/glyphery/122.html;
7 mobile.brainyquote.com/quotes/authors/h/henry_ford.html.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…