Babica in dedek in #humanitarnost

To sta človeka, s katerima sem preživel do 15. leta prečudovito otroštvo. Otroštvo na vasi, kjer je bilo potrebno delati, vendar tudi poveseliti. Sta stara 91 let babica ter 90 dedek.


Bilo je prijetno in lepo v njuni družbi ter ogromno se lahko naučiš, če jima hočeš prisluhniti. Babica govori o mladosti in poroki z dedkom, dedek pa o obeh vojnah.

Me je prevzelo, ko smo babico po cca. 9 mesecih peljali prvič z vozekom ven, kjer si je lahko ogledala svoj toliko opevani vrt. Nato smo si ogledali kokoši, prašiča ter okolico.

Ampak takoj ko smo stopili skupaj ven z babico, je babica utihnila, obnemela in čez kakšno minuto začela smrkati. Zakaj? Saj ni mogla verjeti, da bo prišel dan, da bo zopet videla svoj vrt, kokoši in sonce.

A je vse v denarju? Ne, dragi moji, NI!

Seveda, da pa nismo čisto pozabili, kaj nam je cilj v življenju, smo pomagali srbski družini, ki imajo sedem otrok, oba starša sva brez zaposlitve. Pa smo jim prinesli nekaj malenkosti.

Gospa Pepa najlepša hvala, ker tako skrbno skrbite za našo babico. Srčno upam, da smo tudi mi razveseliti vaših sedem vnukov.

In zopet večna hvala vsem, ki ste karkoli prispevali k boljšem jutri srbske