Preskoči na glavno vsebino

Intervju za #RtvSLO1 #sprevodnik

Pohvaliti se moram. Danes, 24.5., sem doživel nadvse zanimivo izkušnjo. Intervju po telefonu za radio SLO1. Tema sprevodnik. To je bila moja bivša služba, na katero večkrat pomislim. Imel sem odlično delo, odlične nadrejene in zelo dobre in zanimive sodelavce.

Oddaja bo na sporedu v nedeljo, 26.05., nekje po 7 uri zjutraj. Ko se bom vračal iz nočne, bom lahko poslušal svoj prekrasen govor :).

Kako me je novinarka našla, saj je klicala na Sž - Potniški promet in tudi dobila prekrasnega sprevodnika g. Blažića? Prebrala je moj blog (o katerem si več lahko preberete na spletnem naslovu www.danijel-brestovac.blogspot.com/2010/04/kdo-je-sprevodnik.html?m=1) v katerem sva skupaj s kolegom g. Elikanom opisala najino videnje sprevodniškega poklica.

Srčno upam, da bo zanimiva oddaja in še bolj zanimiva tema.

Hvala ga. Rašl Nataši za zanimivo izkušnjo in za trenutni občutek pomembnosti :).

Zakaj sem še hvaležen? Ker sem zadnje čase doživel dve prelepi izkušnji. Eno pri razgovoru na SŽ za drugo delovno mesto in eno danes. Vsi so tako prijazni, vljudni in kultivirani. So nasmejani, razumevajoči in so prevsem ljudje, s katerimi bi sam želel deliti še mnoge prijetne poslovne trenutke. Hvala vam gospod vodja oddelka za nepremičnine na SŽ in Hvala ga. Rašl, za prijetno izkušnjo, za trenutek pomembnosti in predvsem za trenutek sreče. S tem ste mi omogočili, da svetu predstavim poklic sprevodnik in ljudi, ki predstavljajo ta poklic. Hvala in srečno vsem vam še naprej pri vašem delu!

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…