Review: Bermanov Dosje


Bermanov Dosje
Bermanov Dosje by Aleksander Bajt

My rating: 4 of 5 stars





Kaj naj napišem, kar še ni bilo omenjeno o teh groznih časih. Enostavno si se moral opredeliti ali si spadal vedno med sovražnike. Kot je nekje napisal, da so se ljudje množično opredeljevali za "hosto", saj so mislili leta 1943, da bo trajalo samo še pikico in je bolje izbrati zmagovalno stran. Vsi so z vsem sodelovali in vsi so delovali proti vsem. Vojna je stanje, ki si ga ne želimo, vendar se nam je pokazala kot nebodigatreba že leta 1991, kjer smo morali mi oz. naši spremeniti tok zgodovine in se zahtevati samostojnost. Tako so storili tudi drugi. Vendar danes, kolikor vidim in slišim, si mnogi želijo ta čas nazaj. Zakaj, če je bil tako slab in ste na referendumu glasovali za samostojnost. zakaj nas mlade, ki s tistim časom nismo imeli veliko skupnega, rinete nazaj. Zakaj??

No, kot je avtor napisal, da je njegova ocena partije ni bila nikoli prav visoka. S tem da je izkoristila osvobodilni boj za izvedbo revolucije, ne le objektivno - tega pač ni mogoče zanikati -, ampak predvsem subjektivno, je zgrešila nad slovenskim narodom najhujši zločin, ki si ga je mogoče zamisliti (Bajt, str. 11).

Današnji nasprotniki sistema si mislijo isto o nas, ki drugega sistema na poznamo in sodeč po vseh razprtijah in sovražnostih, tudi nočemo imeti. Hočemo živeti v miru in sreči in ne v takem času ter v povojnem času, kjer je bil človek človeku volk. Zmagali so samo najbolj neumni oz. tisti, ki so to znali odlično odigrati.

Enostavno sem končal serijo knjig iz tega obdobja ter se bom raje vrnil k raziskovanju privlačnosti, pozitivne energije in meditacije. Srčno upam, da boste kdaj našli notranji mir in si oprostili eden drugim, saj v nasprotnem, vas bo razgnalo.



View all my reviews