Review: To so bile svete krave


To so bile svete krave
To so bile svete krave by Mićo Mrkaić

My rating: 5 of 5 stars





Stran 11- gre za to, da moja stališča v normalni družbi ne bi veljala za ekstremna,  žal pa Slovenija ni normalna družba - Slovenija je bolna družba, ki se PREPOČASI zbuja iz omame, v katero so jo uspavali KOMUNISTI s svojo več kot pol stoletja trajajočo DIKTATURO.

Str. 61- Ali je patriotizem zadnje zatočišče ničvredneža?

Str. 383- Članek z naslovom Rules rather than discretion: the inconsistency of optimal plans analizira vprašanje dinamične interakcije ekonomskega okolja s tvorci ekonomske politike. Pisca (Kydland in Prescott - nobelova nagrajenca leta 2004) sta podrobno preučila POSLEDICE PREDPOSTAVKE RACIONALNIH PRIČAKOVANJ V KONTEKSTU DINAMIČNE IGRE MED DRŽAVLJANI IN VLADO. Razložila sta, kako VLADA Z RAZLIČNIMI SIGNALI IN OBJAVAMI INFORMACIJ OBLIKUJE PRIČAKOVANJA državljanov ter tako VPLIVA na njihovo VEDENJE.

Str. 391- Bastia, francoski ekonomist ... je zapisal, da imajo vsi ukrepi gospodarske politike vidne in nevidne učinke, ter opozoril, da ekonomski amaterji prepogosto zagrešijo napake sklepanju, ker se osredinjo samo na vidne učinke, zanemarjajo pa nevidne.



View all my reviews