Gang ho!!


Gospe in gospodje,

we have a winner. Gang ho!! Kaj pomeni Gang ho? Gang ho! je način življenja, filozofija in smernice življenja.

Prebral sem jo v treh urah. Prav za dušo. Ni samo uporabna za posel, čeprav, če bi se vsi ravnali po Gang ho!, bi bilo poslovanje in sožitje znotraj podjetja čarobno, ampak je uporabno tudi za vsakdanje življenje. Prenekatero podjetje je prav potrebo Gang ho!. Če bi vsak hotel vedeti, da vsako delo je vredno, da vsak dela svoje delo ter se med seboj vzpodbujamo, bi nam bilo z zlatom tlakovano.

Celo življenje sem gledal, vendar sem šele sedaj pregledal. Ni lahko in je potrebno precej dela z samim eboj, vendar na dolgi rok so rezultati fenomenalni.

Gang ho! my friend!




Str.43/44-vrednega dela ni, dokler vsakem ne dela v smeri dobro razumljenega in sprejetega cilja. A to se di dovolj. Voditi te morajo vrednote. Na cilj in pot en njega moraš biti ponosen.

Str.50-
skale po čvrsto zgrabile ona divjih voda,
ki kamenčke vrtinčijo sem ter tja.
Kamenček da je skala? In da trden?
pride prvi tak in spet kotali
velikost pove, al' je skala al' ne.
ti pa človek si in lahko odločiš se.
si skala ali kamenček?
boš zagrabil ali se boš pustil kotaliti?

Str.51-pomembno- skupni cilji, ki jih vsakem razume-glavno vodijo po vrednote.
Str.54/55-kdor vodi podjetje na osnovi številk, je kot košarkaš, ki gleda na semafor z rezultati, namesto da bi gledal žogo!(kako resnično!)

Str.75-ko postaviš temeljne cilje in oblikujep vrednote, določiš igralno polje in pravila igre. Določiš, kdo igra na kateri poziciji. Potem pa se moraš z igrišča umakniti in igralcem pustiti, da vodijo žogo.