Preskoči na glavno vsebino

Review: Awakening Brilliance: How to Inspire Children to Become Successful Learners (Awakening the Love of Learning Series)


Awakening Brilliance: How to Inspire Children to Become Successful Learners (Awakening the Love of Learning Series)
Awakening Brilliance: How to Inspire Children to Become Successful Learners (Awakening the Love of Learning Series) by Pamela Sims

My rating: 5 of 5 stars

Spodbujanje odličnosti

str. 34- kako učitelj lahko vplivajo na dobro samopodobo svojih učencev. Najprej tako, da jim je ne rušijo. ... Misel, da so neuspešni, večine otrok ne spreleti, dokler JIM JE KDO NE VSADI V GLAVO.

Str. 35- učenci morajo občutiti, da so cenjeni, nekaj posebnega.

Str. 40- včasih, ko se počutimo ranjene, bi najraje udarili navzven in prizad koga drugega.

Str. 41- tolpa jim da občutek pripadnosti, družine in moči v njihovih življenjih. V šoli čutijo, da nimajo nobenega nadzora nad tistim, kar se dogaja.

Str. 43- način poučevanja in učenja; zagotavljanje, da učitelj učencu omogoči način, ki ga učenec potrebuje za učenje. ... Toda če učitelji ne znajo prenesti informacij iz svojih možganov v možgane učencev, je njihovo znanje brez koristi.

Str. 49- da je tisto, kar šola opredeljuje za 'normalno' preozko. Ljudem, ki imajo drugačne sposobnosti, ne dovoljujemo, da bi spadali v skupino 'normalnih' ljudi. ... Mislim, da učencev vse preveč sodimo po tistem, česar ne znajo narediti, kot pa po tistem, kar znajo.

Str. 54- zelo težko je v drugih ustvarjati tisto, česar ne čutimo v sebi.

Str. 57- v katerem je učencem dovoljeno početi le tisto, kar mi hočemo, da počnejo, kadar in kakor to želimo. To preveč pritiska nanje, in tudi na nas.

Str. 58- če želite, da bi bili vasi učenci čudoviti, jim povejte, da so čudoviti, in jim ne prenehajte govoriti, kako zelo cenite njihovo lepo vedenje.

Str. 63- naše presoje o sposobnostih učencev niso vselej prave.

Str. 64- nalepke, ki jim jih nadenejo, pogosto omejijo možnosti v njihovem življenju. ... Naučite učence, da zaupajo lastni presoji o sebi, da zaupajo vase. ... Učence bi morali učiti, naj bodo ponosni na to, kdo so, naj spoštujejo svoje posebne talente in sposobnosti, ne pa jim jemati pogum in sanj.

Str. 68- ljudje, ki cenijo, so pripravljeni sprejeti odgovorna tveganja in postati vodilne osebnosti v naši družbi. In dobre voditelje potrebujemo. ... Nič ni plemenitega v tem, da si boljši od koga drugega. Resnična plemenitost je, da si boljši od svojega prejšnega JAZA (hindujski pregovor).

Str. 71- avtor Robertson Davies je to zelo dobro povedal: 'Svet je poln ljudi, katerih predstava o zadovoljivi prihodnosti je v bistvu vrnitev v idealizirano preteklost.' ... Mnogi ljudje se boje sprememb, toda sprememba pomeni rast, priložnost za notranjo preobrazbo.

Str. 107- naši učenci so lahko odsev nas. Če nam kaj v njihovem ravnanju ni všeč, se moramo najprej ozreti vase.

Str. 138- in ko vsak od nas odraste ter prepozna svojo izjemnost in dragocenost, postanemo sposobni sposobni spremeniti svet.

Str. 139- če ima svoje učence za takšne, kot so, ne bodo nikoli boljši; če pa v njih vidite učence, kakršni si želijo biti, vam bo to nedvomno uspelo (J. W. Goethe). ... Pedagogom je bil zaupan najpomembnejši poklic na svetu. Kadar so učitelji prepričani, da je učenec sam kriv za slab učni uspeh in ne sistem poučevanja, morda ustvarjajo WALTERJA HUNTA. ... Imejte radi svoje učence, naj vam ne bo vseeno zanje, delite z njimi del sebe - od njih je odvisna naša prihodnost.

~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com
View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…