Review: The Subconscious Mind: A Source of Unlimited Power


The Subconscious Mind: A Source of Unlimited Power
The Subconscious Mind: A Source of Unlimited Power by Erhard F. Freitag

My rating: 5 of 5 stars



Podzavest centrala moči

str. 12- saj ima - po Freitagu - večina telesnih bolezni svoj izvor v bolni duševnosti.

Str. 16 (do sedaj bi lahko citiral skoraj vse. Napisana leta 1997, a kot da bi jo danes pisal, glede na razmere. Se pravi, da so takšne "alarmantne" zadeve bile vedno. Odvisno kako gledaš na njih (op. DB).)- Začetni korak za pozitiven preobrat v življenju vsakega posameznika leži v njem samem.

Str. 28- velikost in vrsta uspeha sta odvisni od intezivnosti hrepenjena, s katerim ste hoteli doseči cilj. (primer Sokrat in njegov učenec. Op. DB)

Str. 29- velikokrat bi morali otroke osvoboditi staršev in jih narediti sposobne živeti samostojno življenje.

Str. 30- svoje zakoreninjene probleme se naučite reševati sami.

Str. 37- to je bil prisrčen pozdrav, tudi pozdrav njegove žene, ki so ji psihosomatične motnje raznih bolezni izginile, odkar se je mož spreobrnil. .... Zavest nadela veliko število vtisov in jih razvršča na prijetne in neprijetne. Naš razum daje vedno prednost tistim vtisom in predstavam, ki njegov odnos do sveta okoli nas direktno zagotavljajo in izboljšujejo.

Str. 39- zamenjava šefa ali vlade povzroči motnje privajene enoličnosti in se sprva mogoče pokaže kot neugodje. ... Samo vaša zavest odloča o tem, kako doživljate druge ljudi.

Str. 40- pozitiven svetovni nazor, osvoboditev vaših predstav od manjvrednih misli prineseta to čudovito spremembo tudi vam v najkrajšem času.

Str. 41- ignoranca - nevednost o zakonih duha - je vzrok vseh negativnih doživljajev, vključno s telesnimi ali psihičnimi boleznimi, kot bomo to pozneje še spoznali.

Str. 43- mi smo tisti, ki resnici tako neradi dovolimo vstop v svoj grad trdno zasidranih predstav.

Str. 53- kot v vsakem živem bitju na Zemlji tudi v vas drema neskončna duhovna moč vaše višje zavesti. Postanite propustni za to energijo, da boste svoj vsakdan doživeli brezskrbnejši, srečnejši in popolnejši. Najprej pa se otresite svojega intelekta, ki je največja ovira na tej poti.

Str. 55- zavist, nevoščljivost in nagonske želje uničijo ljudi v samem sebi in jih pustijo, da se med seboj obojestransko bojujejo.

Str. 60- da se bo lahko v kratkem času spet pogledal v ogledalo - ko bo sam zbral moč in se odrekel napačnim predstavam in samouničevalnim predsodkom.

Str. 64- DOŽIVELI BOSTE, KAR SI MISLITE! Tako preprosto je izklopiti ovirajočo negativno miselno energijo in se popolnoma preusmeriti v pozitivno doživetje.

Str. 66- vaš cilj je zastavljen: zdravje, ljubezen, uspeh in harmonija.

Str. 67- politik stoji na najhujšem bojišču miselnih razprav.

Str. 74- ljubosumje spada, skupaj s sovraštvom, zavistjo in nevoščljivostjo, med štiri najmočnejše destruktivne strupe, ki jih lahko razvijemo proti pozitivni naravni življenjski moči. Ljubosumje je totalno priznanje manjkajoče lastne gotovosti in nemočnih prizadevanj imeti koga v oblasti. ... Kajti ljubosumje je samo ideja o ljubezni, ne pa resnična, globoka naklonjenost.

Str. 85- običajno je egoizem zaradi pomanjkanja ljubezni tisto, kar vodi mlade k skrajnim izpadom.

Str. 86- da mora vzeti svojo usodo v svoje roke, če hoče živeti v miru in ljubezni.

Str. 88- vaša želja, da se v temelju spremenite in se postavite na boljšo stran življenja, MORA BITI TRDNA IN NESPREMENLJIVA.

Str. 89- potem ta stalna domišljija zaradi ponavljanja sugestivno vpliva na sliko, ki jo želimo, in sili podzavest, da uporabi svoje neskončne možnosti za ureditev sanjskih želja.

Str. 92- majhne sugestije strahu postanejo zaradi neprestanega ponavljanja refleks, ki ob določenem času spet spontano pride iz podzavesti na površje.

Str. 118- določite svoj vsakdan sami. ... Ne delajte si utvar: vi doživljate, kar mislite. .... Najboljša pot, da dosežemo neki cilj, je jasna predstava, ki ni dojemljiva za dvome in neodločnosti.

Str. 119- doživeli boste uspeh svojega sugestivnega dela. .... Emile Coue je dejal: "Če človek misli, da bi nekaj napravili, a tega verjetno ne zmore, potem bo toliko manj uspešen, kolikor bolj si bo prizadeval." Notranji občutek - v tem primeru: da človek nečesa ne more opraviti ali dokazati - je vedno močnejši od volje, ki bi hotela nekaj uveljaviti.

Str. 122- najlepši dokaz o moči naših misli: mi smo to, kar mislimo.

Str. 125-126- če zdaj iz tega novo pridobljenega miru in premoči opazujete zunanja dogajanja, potem boste spoznali, kako zelo vas je vrtinec negativnih misli iz okolja potegnil s seboj. Svojo avtoriteto ste podarili drugim ljudem. Iskalci oblasti in razširjevalci strahu so naleteli pri vas na posluh in so zasedli vas razum. Nenadoma čisto jasno spoznate, da so največji politični problemi človeštva, ki jih dnevno prebirate v časnikih in poslušate v poročilih, in za katere se zdi, da so prav v osemdesetih letih dosegli svoj višek, samo negativne predstave, igra s strahom, ki jo naši politični voditelji v celoti priznavajo. Človek, ki se boji, je lažje voditi in usmerjati; lahko ga hitreje prepričamo, do bodo volil neko določeno stranko, če mu ta obljubi, da bo odstranil grožnjo. MI LAHKO SPREMENIMO SVOJO ZAVEST, A NOBENE VLADE. .... V naši moči je, da vaše stare, izrabljene predstave, ki so vam prinašale samo zamero, trpljenje in bolezni, nadomestite z novim, pozitivnimi sugestijami kot vodilo. Tako se zaupate svojim duševni močem - in vaše sanje se bodo uresničile.

Str. 127- samo pomislite, koliko so vas stale vaše izrabljene stare predstave. ... Premislite samo, kako sijajen potencial energije - v negativnem smislu - ustvarjata klepet in kritika.

Str. 130- najprej ljubite samega sebe. Za popravljanje potrebujemo čas. Kar smo desetletja skladiščili, ne moremo pregledati v enem dnevu. Nikar ne mislite, da boste na mah odstranili svoje probleme. Pot je cilj, pravijo budisti.

Str. 132- moč starih navad nosi v sebi nazadovanje, ki ga je treba poprej premagati.

Str. 133- iz tega, kar mislite, se oblikujete!

Str. 136- splošno znano je dejstvo, da ima sugestija - torej vplivanje po drugih osebah - mnogo močnejši učinek kot avtosugestija. .... Počnite skupinsko z enako mislečimi ljudmi, saj boste tako napredovali.

Str. 138- vendar ste programer vi sami, saj sproščate v svoji podzavesti ogromne rezerve sil za izpolnitev svojih najvišjih življenjskih ciljev. ...... Največji nasprotnik na vaši poti je vaš RAZUM, ki vam brani, da bi se spustili v svojo nezavedno notranjost, kjer domujejo glavne sile vašega življenja.

Str. 140- človeška domišljija pogosto ne zadostuje, da bi si zamislili vse zapletene situacije, v katere včasih zaidejo ljudje.

Str. 148- slab spomin je zato pogosto beg preobremenjenega človeka v površnost.

Str. 149- da so podzavestne sile močnejše kot vse naše hote krmarjene raztople sile ali opazovanja naših čutov.

Str. 150- marsikaterega politika bi morali vedno spomniti, kako škodljivo vplivajo njegove negativne sugestije na medčloveške odnose.

Str. 151- prav energija, ki jo vložite, da bi dosegli cilj, je ovira na poti k temu cilju. Vi morate torej "ne hoteti", pustite morate, da se zgodi.

Str. 159- proti volji človeka ni uspešna nobena zunanja sugestija. Pacient soglaša s sugestijami, ki so mu posredovane, na osnovi lastnih odločitev. Mora se odpreti in pokazati voljo do sodelovanja.

Str. 163- oblikovalo vas je življenje. Zaradi svojega izvora, nadarjenosti in vzgoje ste postali človek, ki lahko danes bere to knjigo.

Str. 181- vzgoja, šola in celo verouk preprečujejo odrascajočim - namreč spoznanje lastnega duhovnega izvira. Sprememba se dogaja, kadar se pretaka ljubezen.

Str. 189- vsi dogodki v življenju so tu, ker si jih pritegnil. Kaj boš z njimi počel, je tvoja stvar.

Str. 190- svoboden duhovni razvoj razumemo v naši družbi kot prilagoditev ali discipliniranje. ...... Korak k osvoboditvi samega sebe zahteva pogum in odločnost.

Str. 191- borce za delo in sovraštvo med narodi dokazujejo po vsem svetu, kako lahko namišljeni problemi vzbudijo vtis, da so resničnejši od resničnosti.

Str. 196- ljudje podlegama moči navade. Vsakem si svojo srečo sugerira po želji in razpoloženju. ..... Pustimo torej dokončno ob strani te, ki delajo iz življenja probleme, ljudi, ki s svojim razumom izgrajujejo sam "izme", da bi prikrili svojo nevednost o najvišjem, kar je v njih. Nismo bili postavljeni v ta svet, da bi v grehu in trpljenju tavali naokoli, temveč da bi ga prekorakali in se dvignili nad njega. Stvarnik je vsakemu človeku podelil noč za popolnost in harmonijo. Pozitivno mišljenje je start k spoznanju te moči in k njemu svobodnemu učinkovanju.

Str. 197- vsakem je tako bogat, kot si predstavlja, da je.

Str. 198- premagajte naivnost in ne podlegajte kar naprej neumnim, utesnjenim predstavam. Ti si to, kar misliš, da si. .... Največje breme človeštva so občutki krivde in normalen državljan si jih nakoplje v krščanski cerkvi. Ta mu dopoveduje, da je krivec, grešnik, izpirjenec, obsojanja vreden človek.

Str. 199- misli, da je bog čista ljubezen, odpuščanje in uslišanje. Bog se ne jezi. Pridigarji krščanstva potiskajo kot samozvani božji namestnik od sebe odvisno človeštvo brez pomisleka v občutke krivde in razočaranja. .... Sramotno je, da prav čuvarji vere razširjajo pravljico o človeku, ki mu je usojeno živeti v trpljenju in bridkosti. Božja navzočnost nikoli ne kaznuje in okoli ne obsoja. Mi sami smo tisti, ki se s svojim negativnim mišljenjem kaznujemo.

Str. 207- človekovi osebnosti nič bolj ne škoduje kot zaspanost, nejasnost misli ali pa čisto preprosto zavist in nevoščljivost do boljšega od sebe.

Str. 211- med najtežje psihične obremenitve človeštva prištevamo strah.

Str. 270- ne obstaja nobena žalost, tudi ne problem, ki v sebi ne nosi darila.



View all my reviews