Preskoči na glavno vsebino

Review: Indignez-vous !


Indignez-vous !
Indignez-vous ! by Stéphane Hessel

My rating: 5 of 5 starsDvignite se!

Str. 60- vojne se začenjajo v človeškem umu in človeški um je tisti, kjer je potrebno zgraditi obrambo miru, govori preambula Unescove temeljne listine.

Veliko bi se dalo citirati, sploh uvodnik. Komaj čakam bralni klub, saj sem 'nabrit' tako z vprašanji kot tudi do sprejemanja različnih stališč. Komaj čakam!

Je pa res, da za propad sistema niso krivi drugi, ampak mi sami. Čeprav je mogoče bivši sistem bil odlično naravnan do ljudi, se je izpridil. Kdo je za to kriv? Kaj bi mi morali danes ukreniti? Ali je revolucija odgovor? Je kazanje s prstom odgovor? Je podtikanje skozi prizmo politike za večji dobiček in zanemarjanje vseh pravic odgovor? Kaj je sploh resnica in ali smo jo sposobni konzumirati? In na koncu, ker se gre vse okoli pomoči do soljudi, je kdo že bil na robu preživetja, da ve kako to zgleda? Je kdo krampal cele dneve, da ve kaj pomeni biti delavec?

Intelektualna elita, ki se zavzema za delavca, je ponavadi premazna z vsem 'žavbam'. Predolgo sem bil na krampu, da bi verjel vsem. Sem pa vedno odprt za nove resnice. Komaj čakam, če se bom le lahko udeležil.

Strinjam se, da je knjiga iz levega bloka, kar predstavlja intelektualni izziv, vendar v premislek. Morda bi lahko za drugič vzeli vsaj dve knjigi, kateri bi lahko primerjali, saj me je težko prepričati, da je uvodnik za vse naštete pravice. Morda pa je in sem v zmoti. Morda? Morda pa ne! Komaj čakam!View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…