Review: The Honest Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone--Especially Ourselves


The Honest Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone--Especially Ourselves
The Honest Truth About Dishonesty: How We Lie to Everyone--Especially Ourselves by Dan Ariely

My rating: 5 of 5 stars





The Honest Truth About
Dishonesty: How We Lie
to Everyone - Especially
Ourselves

"One percent of people will
always be honest and never
steal," the locksmith said.
"Another one percent will
always be dishonest and
always try to pick your lock and steal your television. And the
rest will be honest as long as
the conditions are right - but if
they are tempted enough,
they'll be dishonest too. Locks
won't protect you from the thieves, who can get in your
house if they really want to.
They will only protect you from
the mostly honest people who
might be tempted to try your
door if it had no lock".

Lahko bi citiral še mnogo tega, vendar ker je bila audioknjiga, je zelo zanimiva. Več citatov si lahko ogledate na internetu. Kaj pa je zanimivo?

Danes, 27.12.2013, na 24ur, so v poročilih, ki jih skoraj nikoli ne gledam, poročali, kako je med drugimi tudi turški premier vpleten v korupcijski škandal. In kaj je izjavil?

To ni korupcijski škandal, ampak ZAROTA proti njemu in njegovi vladi. Čeprav so osumljeni vsi člani njegove vlade oz. skoraj vsi. Celo njegovi sinovi in sinovi članov ministrov so vpleteni.

Kaj je storil? Odpustil cca. 50 policistov in ducat ministrov ter uvedel ukrepe, kjer bodo v bodoče težje odkrivali korupcije. To je vsakemu bedaku jasno, samo turški javnosti ne. Čeprav protestirajo, je večina tiho. Vsaj zaenkrat.

Kaj ima to veze s to knjigo? Če bi jo vsi prebrali, bi vsaj razumeli, da je zelo težko biti pošten. In da s časom, nihče ni imun. NIHČE!

Pred kratkim sem bil na bralnem srečanju civilne iniciative z Jesenic, kjer smo govorili, kaj je aktivni državljan. Kako se lahko angažiramo itd.? Vendar je tema nanesla na korupcijo, kjer je povezovalec lepo povedal, da je zelo težko biti "čist". Ker je preveč skušnjav. Resnično!

Ali se splača pečati s politiko, ko je toliko korupcije in zlorab. Sploh v gradbenem sektorju. Mislim, da je gradbeništvo že od časa Rimljanov, glavni vir korupcije in finančnih zlorab.

Sedaj je samo vprašanje, ali se splača "riniti" v politiko in priti do korita ter poteptati svoja moralna in etična načela? Bomo videli, kaj bo čas prinesel in kako bom reagiral, ko bom tam. Prav zanima me, kako bom reagiral? Sodeč po knjigi, smo vsi krvavi pod kožo in enostavno vsi podkupljivi. Vprašanje je samo za koliko denarja se kdo proda in nič drugega.
~~~
Prisrčen pozdrav

mag. Danijel Brestovac | 040185969 | www.danijel-brestovac.weebly.com




View all my reviews