Drugačna DUHOVŠČINA


'Ne boj se, saj sem s teboj, nikar se plaho ne oziraj, saj sem jaz tvoj Bog. Okrepil te bom in ti pomagal, podpiral te bom s svojo pravično desnico.' (Iz 41, 10)
 'Poučil te bom in pokazal pot, po kateri naj hodiš; svetoval ti bom in upiral v tebe svoje oči.' (Ps 32, 8 EKU) 
 'To sem vam povedal, da bi imeli mir v meni. Na svetu imate stisko, toda bodite pogumni: jaz sem svet premagal.' (Jn 16, 33)
'Če pa svoje grehe priznavamo, nam jih bo odpustil in nas očistil vse krivičnosti, saj je zvest in pravičen.' (1 J 1, 9)
'Zaupaj v Gospoda z vsem svojim srcem, na svojo razumnost pa se na zanašaj. Na vseh svojih poteh ga spoznavaj in On bo uravnaval tvoje steze.' (Prg 3, 5.6)

Gledal sem RTS, kjer g. Janez Furman govori o cerkvi, državi, sekularizaciji in podobno.



Če ni to najbolj "KUL" duhovnik, kar sem jih videl ali poslušal: Nekje sem zasledil, da so ga premestili za kazen, saj ni utečen, zatežen in požrešen duhovnik, ampak je duhovnik za ljudi.


Takšnemu bi še sam prisluhnil. No, pa sem našel njegov intervju na youtubu. Prisluhnite mu! G. Janez Furman - http://youtu.be/j8NLgjCbTO4?t=11m27s.




Če se ne strinjate glede cerkve in države ter njene povezanosti, lahko na spletni strani http://www.locitev-drzave-cerkve.org/ podpišete peticijo.

Še nekaj spletnih strani glede cerkve:

Če vam ni všeč moje pisanje o cerkvi, si oglejte posnetek na youtubu, ki govori o veri in ideologiji, pa razmislite, kaj in kako.



Viri:
  1. m.youtube.com/watch?desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dj8NLgjCbTO4&v=j8NLgjCbTO4&gl=US,
  2. jana.si/aktualno/ljudje/Zupnik-Janez-Furman.html,
  3. mladina.si/93282/slo-intervju--jure_trampus/?utm_source=tednik%2F200415%2Fclanek%2Fslo%2Dintervju%2D%2Djure%5Ftrampus%2F&utm_medium=web&utm_campaign=oldLink,
  4. http://www.mladina.si/93282/slo-intervju--jure_trampus/?utm_source=tednik%2F200415%2Fclanek%2Fslo-intervju--jure_trampus%2F&utm_medium=web&utm_campaign=oldLink,
  5. http://www.novitednik.com/ne_prezrite.php?id=68&l=2004&m=8,
  6. http://www.lady.si/ljudje/na-obisku/odrekel-se-je-tudi-racunalniku-in-avtu.html,
  7. http://prvasezona.ribanaoko.si/zvezdniki_ribe_na_oko/janez_furman,
  8. http://www.slovenskenovice.si/bulvar/domaci-trac/ce-ne-bi-bil-zupnik-bi-postal-oficir-jla,
  9. http://www.locitev-drzave-cerkve.org/ .