Film: Pepelkina ljubezenska zgodba



Pepelkina ljubezenska zgodba Poster

Pepelkina ljubezenska zgodba (1998)
EverAfter (original title)

PG  121 min  -  Romance | Comedy | Drama  -  10 December 1998 (Slovenia)
6.8
Your rating:
 9/10 
Ratings: 6.8/10 from 29,650 users   Metascore:66/100
Reviews: 322 user | 92 critic | 22 from Metacritic.com
The "real" story of Cinderella. A refreshing new take on the classic fairy tale.

For if you suffer your people to be ill-educated, and their manners to be corrupted from their infancy, and then punish them for those crimes to which their first education disposed them, what else is to be concluded from this, but that you first make thieves and then punish them.
Sir Thomas More, Utopia, Book 1
English author, courtier, humanist, (1478 - 1535) - http://www.quotationspage.com/quote/33910.html. http://en.wikiquote.org/wiki/Ever_After.
Prevod:
Če dopuščate, da je ljudstvo neuko in pokvarjeno, in ga nato kaznujete zaradi slabe vzgoje, kaznujete tatove, ki ste jih sami ustvarili.


Ta citat mi je dal misliti. Ali sistem res iz nas dela svoje "tatove" oz. intelektualce? Če iz nas delajo to, kar so 500 let ali več delali iz kmetov in nižjega stanu, kaj to pomeni?

Zadnjič mi je rekla kolegica, da se norca delajo iz mene (služba pač!). Odvrnil sem ji, iz tebe tudi, samo da se ti tega ne zavedaš.

Meni je vedno moj oče govoril, naredi šolo, zaradi papirjev in lažjega življenja, ampak ne pozabi se izobraževati! Ne verjemi vsega, kar piše ali te naučijo. Če moraš, zaradi lažjega opravljanja izpita, verjeti v to, verjemi, ampak se slej kot prej vprašaj, ali so te naučili pravilno!

Koliko vidim, je moj oče INTELEKTUALEC, samo da je brez formalne izobrazbe. Lahko bi bil oz. imel tri doktorata, saj kar so me učili moji profesorji na fakultetah, ki so služili svoj čas tudi po 15 milijonov tolarjev letno, je mene moj oče učil za svojo mizerno letno plačo.

Glede na dejstvo, da je to samo film in kdo še verjame Hollywoodu, vam prilagam omenjeni citat z Youtuba - http://youtu.be/z8weRN5gJis?t=7m28s.





Viri:

  1. http://www.quotationspage.com/quote/33910.html,
  2. http://en.wikiquote.org/wiki/Ever_After,
  3. http://www.idph.com.br/conteudos/ebooks/Utopia.pdf,
  4. http://www.imdb.com/title/tt0120631/,
  5. http://translate.google.com/,
  6. http://www.podnapisi.net/sl/ever-after-1998-podnapisi-p147383
  7. http://www.youtube.com/watch?v=z8weRN5gJis&feature=related.