Prebral: The Wheel of Time: The Shamans of Mexico Their Thoughts About Life Death & the Universe


The Wheel of Time: The Shamans of Mexico Their Thoughts About Life Death & the Universe
The Wheel of Time: The Shamans of Mexico Their Thoughts About Life Death & the Universe by Carlos Castaneda

My rating: 3 of 5 stars



Kolo časa

str.36- občutek pomembnosti naredi človeka težkega, okornega in plitvega. Bojevnik pa mora biti lahek in gibljiv.

Str. 40- bojevnik si nikoli ne beli glave zavoljo svojega strahu. Namesto tega raje misli na čudež videnja toka energije! Vse ostalo je načičkanost, nepomembna načičkanost.

Str. 56- bojevnik prevzame odgovornost za svoja dejanja, tudi za najbolj preprost med njimi. Običajni človek izvede, kar se mu plete po glavi, ne da bi pri tem sprejel kako odgovornost.

Str. 91- bojevnik je nedostopen v smislu, da se dotika sveta okoli sebe zmerno. Predvsem pa se premišljeno izogiba izčrpavanju sebe in drugih. Ne izrablja in izžema ljudi, da od njih več nič ne ostane, še posebej ljudi, ki jih ima rad.

Str. 105- sploh ni pomembno, kako so nas vzgajali. O načinu, kako se lotevamo stvari, odloča osebna moč. Človek je samo seštevek svoje osebne moči in ta seštevek odloča, kako bo živel in kako bo umrl.

Str. 120- pride čas, ko zmore bojevnik opraviti določene stvari, ki jih leta nazaj ni mogel storiti. Te stvari se same niso spremenile; spremenil se je bojevnikov pogled na samega sebe.

Str. 126- bojevnik vzame, kar mu je namenjeno, pa naj bo karkoli, in to sprejme v največji ponižnosti. Ponižno se sprijazni s samim seboj ne kot povod za obžalovanje, temveč kot živ izziv.

Str. 167- kadar nimamo česa izgubiti, postanemo hrabri. Plašni smo samo dotlej, dokler se imamo še česa oklepati.



View all my reviews