Preskoči na glavno vsebino

Prebral: The Master Motivator: Secrets of Inspiring Leadership


The Master Motivator: Secrets of Inspiring Leadership
The Master Motivator: Secrets of Inspiring Leadership by mark victor hansen and joe batten

My rating: 4 of 5 starsMojster motiviranja: Skrivnost navdihujočega vodenja

str. 26- vodje morajo delavce vzpodbujati in iz njih iztisniti najboljše, ne da bi jih pri tem izčrpali.

Str. 38- mentor se je zazrl dougu naravnost v oči. "Najprej moraš motivirati samega sebe. Razumeti moraš besede Charlesa Tremendousa Jonesa: 'Čez pet let boš ravno tak, kot si danes. Razlikoval se boš le po ljudeh, ki jih boš poslušal'. K temu lahko dodam, da se boš razlikoval tudi po filmih, ki jih boš gledal.


Str. 39- načrt za motiviranje:
1 samoodkritje,
2 cilji, vizija in vrednote,
3 Smisel in pričakovanja,
4 iskanje posebnih sposobnosti,
5 pomoč drugim in sebi,
6 od posnemanja k vodenju,
7 neprekinjen tok energije in vitalnosti,
8 neprekinjen tok povratnih informacij.

Str. 40- hotenje in želje so osnova za motive. Pravi pomen motivacije je v tem, da razviješ jasno množico motivov in nato 'akcij', ki so potrebne za to, da ustrezeš in zadostiš svojim motivom.

Str. 41- strahovi in obrambni mehanizem, ki jih imaš, so največje ovire pri osvobajanju sposobnosti.

Str. 51- Štirje koraki za uspeh: smiselno načrtuj - pobožno se pripravi - pozitivno ukrepaj - vztrajno nadaljuj. (William A. Ward)

str. 56- Dougu je vsebolj postajalo jasno, da "postanemo tisto, kar pričakujemo".

Str. 64- vsako podjetje bi bilo lahko in bi moralo biti izobraževalna organizacija.

Str. 67- veliko premalo nas doživlja trenutke resnične odličnosti. Čemu povprečnost? Čemu v ogledalu izrazi utrujenosti in bledi na obrazih? Zaradi slabe naravnanosti. Ta pa pomeni vse! Lahko se naučimo ukazovati svojemu počutju o tem, kakšno naj bo. Vsak izmed nas si lahko zjutraj reče: "Dobro se počutim in počutil se bom še bolje. Počutil se bom odlično!".

Str. 73- potrudite se, da boste izrazili hvaležnost vsaj enemu človeku na dan.

Str. 75- zapomni si, da tvoje šibkosti predstavljajo tisto, kar nisi. Šibkost je zgolj odsotnost kreposti ali pa nezadostno razvita krepost.

Str. 80- vsak izmed nas ima globoko potrebo po tem, da se kot osebnost počuti pomembnega. Tovrstne občutke je mogoče ustvariti z jasnimi pričakovanji in osredotočanjem na kreposti. .... Ljudje se sprašujejo, kakšna je razlika med vodjem in šefom. Vodja svojega dela ne skriva, šef pa. Vodja vodi, šef žene (Theodore Roosevelt).

Str. 83- RAZVOJ
Realna ocenitev kreposti
Aktivna pricakovanja
Zanimanje
Vizija, sanje in upanje
Odprtost in dostopnost
Jasni cilji in poslanstvo

str. 84- upanje je univerzalna hrana za celoten razvoj, izobilje in motivacijo.

Str. 85- kar daš, dobiš. Kar pošlješ, se vrne k tebi. Kar seješ, zanješ.

Str. 86- dopovedovanje ljudi pomanjšuje, spraševanje pa jih povečuje in jim daje moč.

Str. 87- sprašuj, poslušaj in razumi, da boš lahko določil njihove želje, potrebe in možnosti.View all my reviews

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Prebral: Lestev in sirček

Košuta, Miroslav. Lestev in sirček. Ljubljana:mladinska knjiga. 2001.
ISBN 86-11157-63-x.Str. 3 - Lestev in sirček
Mala miška išče lestev,
da bi zlezla do neba,
ker vabljivo luna-sirček
se tam gori ji smehlja. 
Pa so lestve vse prekratke,
previsoko je nebo -
žalostno zmajuje z glavo:
s tistim sirčkom nič ne bo. 
Na sinovo vprašanje, 'KA PA?' (tu je mislil, zakaj ni prišel na luno?), sem mu odgovoril, da se ni potrudil dovolj. Ko bo starejši, bi mu lahko odgovoril nekako tako (to sem prepisal od kolegice s foruma) 'KDOR HOČE NEKAJ DOSEČI, VSELEJ NAJDE NAČIN, KDOR NOČE NIČESAR NAREDITI, NAJDE VSELEJ OPRAVIČILO!'

Na spodnjem video posnetku, je gospod našel način. Kako? Skrivnost? Ali pa ni, saj nam je vsem dano istih 24 ur na razpolago, kaj ne?!Alamut

Knjiga Vladimirja Bartola - Alamut, sem prebral na mah. Mislim, da je mi potrebno interpretirati, saj so spodnji citati dovolj zgovorni sami zase.


Str. 165 - 'izkušnjo si odlično prestal, mladi prijatelj. Prerokujem ti, da boš postal nekoč še veliki in mogočni dai. Dozorel si, da ti razkrijem pravi izmailski nauk. Prej pa se mi moraš zaobljubiti, da ga ne boš nikomur zaupal, dokler ne boš posvečen.'....'nauk o Aliji in Mohamedu je samo slepilo za množice vernikov, ki jim je ime Prerokovega zeta sveto in ki sovražijo Bagdad. Kdor pa more razumeti, temu povemo, kot je ustanovil že kalif Al Hakim, da je koran proizvod zmešanih možganov. Resnice ne moremo spoznati. Zatorej ne verujemn v nič in smemo vse storiti.'
-
Str. 170/71
'Toda Kristus in Mohamed sta vendarle hotela množicam dobro?' - 'Da,' je odvrnil. 'Hotela sta jim dobro, toda spoznala sta tudi vso njihovo brezupno bedo. Usmiljenje ju je nagnilo, da sta jim pričarala bajko o raku, ki ga bodo prejeli…

Rezervni deli za mikrovalovko

Zlomili smo plastično zapiralo mikrovalovne pečice (to naj bi bil tudi uradni naziv). Kaj zdaj? Hm, prvo sem pogooglal, kje lahko kupim to zapiralo. Dobil sem dve spletni strani. Ena je od podjetja Jurcokd d.o.o., Črna vas 318, 1000 Ljubljana, ki jo najdete na spletnem naslovu http://jurcokd.com/proizvajalec/rezervni-deli-whirlpool in druga je od Whirlpool, ki jo najdete na spletnem naslovu http://www.whirlpool.si/podpora/rezervni-deli.
Stvar oz. rezervni del zgleda takoNo, poklical sem prvo podjetje, ki mi je povedalo ceno 17€ + poštnina. Se pravi, če pomisliš, da je nova mikrovalovka (navadna) cca. 50€, se mi je cena zdela previsoka.
Pokličem drugo podjetje, ki mi sporoči, da je cena 6,01€. KAJ?? Preverim še enkrat in jim povem, kaj potrebujem ter kako zgleda, pa mi odvrnejo, da glede na številko modela, so naški originalni del, ki stane 6,01€.
Seveda sem kupil pri drugem. Povem jim za prvo podjetje, oni so se samo nasmejali.
Spoštovano podjetje JURCOKD D.O.O., ČRNA VAS 318, 1000 LJUBL…