Prebral: Prerok: pomor živali je smrt za ljudi


Začne in konca se z grožnjo!

Preroki: Pomor živali je smrt ljudi

str. 3- zdaj je tako, kot je; človek je spodletelo zaradi njegovega nasprotnega obnašanja do zakona življenja. Tisočletja so izrodki človeške zlobe vpili v nebo. Zdaj začenjajo delovati učinki. Žetev jasno kaže znake setev.
...
Komu naj bi bog pomagal?

Str. 5- spričo trenutne situacije lahko rečemo: vsi so odpovedali - tako cerkvena struktura oblasti, ki je obtičala v svoji tradiciji, kakor tudi cerkveni verniki in država, ki se udinja cerkvenim dostojanstvenikom, ter znanost, ki manipulira z življenjem.

Str. 34- glede gonja in gnojnice: šok pri nenadni zastrupitvi z nitrati je za rastline in živali (talna bitja, zajce, srne, ptice ... ) še vedno precej velik. Ali bi mi hoteli, da nam nekdo strese na glavo gnoj in gnojnico?

Str. 35- zaradi pretiranega uživanja mesa v industrijskih deželah, v "nanj razvitih deželah" že leta umirajo gozdovi in stradajo mali kmetje.
Na svetu polovico žetve porabijo za prehrano živali, ki nato služijo ljudem za mesom hrano. Če bi to žito zaužil človek sam, bi lakoto na svetu v trenutku izginila.
... Edina prava rešitev za problem BSE je, da postanemo vegetarijanci.

Str. 37- Cerkev, ki se krasi z imenom Kristusa Boga, naj bi imela nalogo storiti, kar je božja volja in prispevati, da se zgodi njegova volja. Namesto tega je izkrivila izm izmaličila Jezusov nauk ter ga pogosto sprevrgla v njegovo nasprotje, pritiskala je na vernike z napačnimi nauki, naredila iz njih poslušno orodje in - neposredno in posredno - povzročila propad etično - moralnih vrednot.

Str. 43- apokaliptični čas se je pričel. Zgodilo se bo tako, kot je bog razodel. ...

Viri:
1 www.gabriele-stiftung.de/cms/si.html,
2 www.universelles-leben.org/cms/si.