"Bombaš"

Hm, v časopisu berem o poskusu bombnega napada na vlaku v Dobovi. Kdo in zakaj je to hotel storiti, je zame se vedno misterij? Niti ni toliki misterij, kot je debilizem, da je hotel napasti nas. Le kdo smo mi? In kdo je on, da bo nas napadel? Aha, vojni veteran. Pa saj je vojna bila daleč stran na Hrvaškem in v Bosni! Tam so sami norci in sami so si krivili, kaj ne? Pa ni čisto tako, kaj ne? Žal, vendar smo vedeli, da obstaja povojni sindrom, kot je bil v Ameriki vietnamski sindrom (http://g2mil.com/fatigue.htm). Vendar kje je Amerika. Tam so sami cudni, a ne?

Zanimivo in smešno je, kako čudno oz. čudni občutki sovraštva, patriotizma in bolečine me preveva, k je "nek čudak" hotel napasti nas. Pa da je samo napadel, menda je hotel še cel vlak in oddelek vlaka pobiti. So bili na tem vlaku in v oddelki vlaka politiki? Mogoče vidni politiki?? Kaj bi bilo, če bi se sam znašel v tem oddelku? Kaj bi bilo, če bi se znašel z otrokom v tem oddelku? Hm, kje je, da mu že v naprej nos razbijem, ker me je spravil v strah? Kje si, vojni veteran, da vidiš kako se navadni državljan brani,državljan, ki ni povezan ne z Vukovarjem ne s Sanaderjem ,ne s politiko in neumnim vprašanjem glede meja. Saj to bi lahko dorekli v dveh minutah, če bi obstajal interes!

In kdo je policist? Ce bi povzel, pa ne bom, gospoda Vojnovića, so same žaljivke. In kdo je rešil ljudi in seveda sebe? Policist!! Se pravi, da le niso čudni, ampak več kot potrebni.

Resnično bi si želel srečati policista, ki je "saved the day" in mu stisniti roko. Zame je car!!!

In kdo je bil sprevodnik na omenjenem vlaku? Zopet, če uporabim razne pripombe z vlaka, so same žaljivke. Gospodarska kriza in še marsikaj bodo mogoče spravili moj poklic na višji nivo. Pustimo se presenetiti! Koliko takih srečamo, ko niti ne vemo, da so "sumljivi" in oboroženi? Hm, nočem vedeti!

V vsakem primeru drama v Dobovi ter vsa kolobocija na vlaku, nam je v opomin, da "čudaki" živijo samo južno od nase meje, kaj ne? Tudi razumljivo je, zakaj smo sedaj proti, če prej nismo bili navadni ljudje glede vstopa Hrvaške v EU. Saj nas je strah čudakov!!

Le kako in koliko je bilo strah Nemce in Francoze, ko smo mi in drugi (Romunija, Bolgarija, Ukrajina...države drugega in tretjega reda) vstopile v EU