Seksologija neke družine

Zelo zanimiv članek oziroma blog, zato ga tudi še enkrat objavljam.


K pisanju me je spodbudil pogovor prejšnji teden o domačih zadevah, sex, družina, otroci… Prijatelj mi je čist tako mimogrede navrgel, da mu gre najbolj na živce pogled na par, ki stoji v vrsti za blagajno, naveličan vsega, v mislih premlevata kdo bo vse to plačal, mularija razpuščena in cmerava tava po trgovini. Slika doma ni bistveno drugačna. Se strinjam s prijateljevo ugotovitvijo, tudi to da je takšnih parov vse preveč.

Pridejo iz nakupov domov, žena pospravlja vrečke, mularija se cmeri da je lačna, mož se pokne pred pc ali tv, žena se preobleče v razvlečeno trenirko…

Pri jedi in po jedi možiček glasno riga, po možnosti glasno prdne, žena obrača z očmi, mularija oponaša očeta. Popolna slika srečne in umirjene družine. Žena seveda pospravi posodo, priganja mularijo v posteljo, mož vmes glasno potoži da želi imeti mir v bajti. Ko je čez nekaj ur dretja in kreganja dovolj se naseli v hišo spokoj. Žena se pokne pred tv, mož pred pc in vsak na svojem koncu čakata kdo se bo prvi spravil v posteljo. Zakaj? Ker preprosto ne želita imeti nekih določenih telesnih stikov. Vzorec njunega obnašanja in vzgoje pa pokasirajo otročki, velika verjetnost je, da bodo čez 30 let tudi sami taki v svojem gnezdu.

Pogovora med partnerjema ni, spoštovanja že dolgo ne več, le neka obveza, vdanost v nek kalup življenja. Vsak dan se slika več ali manj ponavlja, dokler se enemu ne strga in da zahtevek za ločitev, si najde ljubico ali ljubimca, ali pa preprosto prenaša takšen krog dogodkov.

Primer: pride sin k mami in ji reče, rabim 20 evrov za šolski izlet. Mama pa kot iz topa useka, kr fotru reč, naj še on kdaj kaj primakne,! Otrok sam nič kriv, materine besede ga zadanejo ne da bi se zavedal koliko škode mu v razvojni miselnosti to naredi odhiti do fotra in mu nabaci za keš. Foter pa spet, zakaj ti pa mat ne da keša….Mularija v rani mladosti, ki je izpostavljena takšnim pritiskom nima seksološko lepe prihodnosti.

Se strinjam, seksologija družine je širok pojem, saj se vendar vse vrti okoli tega. Sreča, objem, poljub, smeh, ljubezen, seks. Seksologija ni le seks, je vzgoja nekoga od rojstva naprej obnašati se do nekoga ki nam je pri srcu temu primerno. Če otroka redko objamemo, mu pokažemo ljubezen, jo tudi sam do svojega partnerja kasneje ne bo znal pokazati.

Takšno življenje je muka za vse v tej igri. In ko boste naslednjič stali v vrsti pri blagajni se ozrite po ostalih, morda opazite takšne naveličane družine in pomislite, res mora biti tudi vaša družina takšna.... Delno sem tudi sama nekaj časa živela v takšnem kalupu in takšnih stvari si definitivno ne želim več. Garaško je narediti in imeti srečno družino, ko jo imamo nam ni groza večera in noči, ampak se z veseljem uležemo poleg partnerja še po mnogih letih, tudi na starost....